MKB 5 redenen om jouw zakelijke blog te starten.

5 redenen om jouw zakelijke blog te starten.

5 redenen om jouw zakelijke blog te starten. post thumbnail image

Being good in business is the most fascinating kind of art. Making money is art and working is art and good business is the best art”. – Andy Warhol –

De woorden van Andy Warhol, een van de bekendste kunstenaars uit de 20ste eeuw. Elke ondernemer is als een kunstenaar zoekend naar zijn ‘meesterstuk’, wat voor een ondernemer zijn eigen zaak is. Een zakelijke blog is onmisbaar voor jouw onderneming. Een perfect middel om jouw zakelijke visie te delen. Lees in 5 stappen hoe en waarom je overtuigd zou moeten worden!

Leer je doelgroep kennen

Een blog moet waardevol zijn. Het bepalen van jouw doelgroep is noodzakelijk voor een blog. Als je naar een online tijdschrift kijkt zie je dat elk artikel, alle producten en elke reclame naar hun specifieke doelgroep gericht is. Waarschijnlijk heb je hier als ondernemer al een goed beeld bij, maar het kan altijd beter. Instagram kennen we allemaal, maar zij hebben ook de app FollowMeter. Je kan de statistieken gebruiken om het beeld van je doelgroep verbreden.

Breid je kennis uit

Ondernemen hoef je niet alleen te doen. Verzamel ‘die’ mensen en ondernemingen om je heen die jou kunnen helpen en inspireren. Binnen, maar ook zeker buiten, je onderneming ligt een wereld aan on- en offline prikkelingen en inspiratie. Download de TED red circle app. Dit is een van de beste databases van oneindige hoeveelheden pitches die prikkelen en inspireren.

Onderneem duurzaam

Evernote scannable is een app die je de kans biedt om al je documenten te ordenen. De scanfunctie maakt je kantoor opgeruimd. Maak een onderwerpenlijst waar je uit kan putten wanneer je even niets anders weet. Deze app is ook geschikt om je bestanden te delen. Je werkt op een duurzame manier aan je zakelijke blog.

Train je vaardigheden

Iedereen heeft een mening of ideeën, als ondernemer heb je dit voor je business. Kijk op welke manier jij jouw mening en idee vorm kan geven. Oefening baart kunst. De WIX business & communication app heeft een blog functie, maar biedt ook andere functionaliteiten. Wix weet hoe belangrijk opmaak en vormgeving is. Of je nu een offline tijdschrift, online tijdschrift of blog maakt. Opmaak is belangrijk dus is het fijn te werken met templates zodat je daar niet over na hoeft na te denken.

Durf te ontwikkelen

Je kent nu je doelgroep en je hebt gezocht naar input voor je zakelijke blog. Je bent op een duurzame manier je bedrijf aan het ontwikkelen. Hierin zie je het belang van internet en technologie. Je hebt een medium om jouw zakelijke blog te verspreiden. Laat je niet meer tegenhouden om je verder te ontwikkelen. Hyperlapse for instagram biedt tal van mogelijkheden om jouw blogs te voorzien van afwisselende content. Ga op onderzoek!

Genoeg redenen om vandaag nog te beginnen. Wees een kunstenaar zoekend naar zijn meesterwerk. Geef verder vorm aan jouw onderneming. Maak van jouw zakelijke blog een meesterwerk. Lees hier om je verder te laten prikkelen en ideeën op te doen.

Related Post