B2B 5 redenen om vandaag nog te starten met SEO optimalisatie

5 redenen om vandaag nog te starten met SEO optimalisatie

5 redenen om vandaag nog te starten met SEO optimalisatie post thumbnail image

SEO optimalisatie (search engine optimization) staat in het Nederlands voor zoek machine optimalisatie. SEO optimalisatie kan worden gezien als alle activiteiten die moeten worden gedaan om een webpagina zo hoog mogelijk te laten scoren in het menu bij een zoekmachine. Met andere woorden de webpagina moet worden voorzien van, voor deze webpagina, relevante trefwoorden, trefwoord combinaties en zoektermen. Waarom is SEO optimalisatie nou eigenlijk belangrijk? Jij wilt natuurlijk dat jouw website via een zoekmachine wordt gevonden. Hoe beter de trefwoorden en de zoektermen, hoe meer bezoekers jouw website trekt. Elke bezoeker van jouw website is immers een potentiële koper. Maar niet alleen zoekwoorden en trefwoorden zijn belangrijk. Een SEO specialist verricht nog veel meer werkzaamheden om jouw website beter zichtbaar te maken.

SEO uitbesteden aan een SEO specialist 

Het doel van SEO is duidelijk: meer bezoekers trekken naar jouw website. Wanneer jij SEO uitbesteed aan een SEO specialist dan zal deze specialist starten met het bezoeken én onderzoeken van jouw website. Het gedrag van jouw doelgroep wordt onderzocht, er wordt gekeken naar de techniek van jouw website, de tekst wordt grondig geanalyseerd en er wordt gekeken naar linkbuilding en backlinkbuilding. Hierdoor wordt duidelijk hoe het er met jouw website voorstaat. Een zoekmachine stelt altijd het belang van de zoeker voorop. De zoekmachine wil dat een zoeker snel én effectief een antwoord krijgt op het zoekwoord dat wordt ingetypt. Hoe beter de zoekwoorden én trefwoorden in jouw tekst hoe eerder jouw website zichtbaar is. Maar de héle website moet ook aanspreken anders klikt de zoeker direct door naar de volgende website. Jij wilt op jouw website niet alleen kijkers maar ook kopers!

SEO betekent meer dan alleen zoektermen en trefwoorden 

Zoals je hierboven kunt lezen bestaat SEO uit meer dan alleen zoektermen en trefwoorden. Een SEO specialist bekijkt ook de techniek van jouw website. Een website moet een duidelijke structuur hebben, maar wel één die door elke zoeker kan worden gelezen. Een SEO expert zorgt ervoor dat jouw website snel wordt geladen en dat jouw website is voorzien van een duidelijke paginatitel en een goede meta description. Een SEO specialist zorgt er ook voor dat jouw website tekstueel, visueel en auditief prima in orde is. (content van de website). Door aan linkbuilding te doen en een sterk backlinkprofiel aan te maken wordt de autoriteit van jouw website verhoogt. Hiermee komt jouw website hoger op de zoekmachine. Hoe hoger op de zoekmachine hoe vaker jouw website wordt bezocht. Een duidelijke, aantrekkelijke en overzichtelijke website nodigt de bezoeker uit tot een aankoop.

5 redenen om vandaag nog de SEO optimalisatie te starten

Je ziet wel dat SEO optimalisatie voor een bedrijf echt nodig is. De 5 redenen om vandaag nog de SEO optimalisatie te starten zijn:

  1. Met SEO ben je duidelijker zichtbaar voor je (potentiële) klanten 
  2. SEO optimalisatie zorgt ervoor dat jouw website meer bezoekers trekt
  3. SEO verbetert altijd jouw website (sneller, inzichtelijker)
  4. Zoekgedrag van klanten verandert en met SEO wordt jouw website daarop aangepast 
  5. SEO zorgt voor het verkrijgen van autoriteit waarmee je hoger op de zoekmachines komt te staan

Natuurlijk kun je de SEO optimalisatie zelf uitvoeren. Maar als je dat goed wil doen kost dit heel veel tijd. Wil je er zeker van zijn dat jouw website goed en snel wordt gevonden besteed dan de SEO optimalisatie uit aan een SEO specialist. Dat kost wél meer geld maar bespaart jouw heel veel werk. Een SEO specialist zorgt ervoor dat jouw website hoger op de zoekmachine komt, dat leidt tot meer bezoekers en potentiële kopers. Met andere woorden een SEO specialist betaalt zichzelf altijd terug!

Related Post