B2B,MKB,Zakelijke software Het belang van een goede boekhoudtool

Het belang van een goede boekhoudtool

Het belang van een goede boekhoudtool post thumbnail image

Je boekhouding op papier of in Microsoft Excel doen is natuurlijk niet langer van deze tijd. Steeds meer bedrijven kiezen voor een boekhoudtool die je helpt bij alle facetten van je boekhouding: van facturatie tot de BTW-aangifte en van het opmaken van een offerte tot een volledige CRM. Of je nu een ZZP’er bent of grootzakelijke software nodig hebt, een boekhoudtool heb je anno 2020 altijd nodig en is één van de belangrijkste ondernemerstips. Het is verstandig om te kijken welke boekhoudtool bij jouw wensen past. Een goede boekhoudtool kan je immers veel werk besparen, die je vervolgens weer elders in je bedrijf kunt steken.

Kijk niet alleen naar prijs

Er komen steeds meer boekhoudtools op de markt. Populaire voorbeelden zijn onder andere Moneybird en Tellow (laatstgenoemde is van de Rabobank). Vaak wordt er voor een boekhoudprogramma vooral gekeken naar de prijs, zeker door ZZP’ers of het MKB, maar is dat wel verstandig? Terwijl je bezig bent met boekhoudprogramma’s vergelijken is het vooral belangrijk om te kijken naar de zaken die jij nodig hebt. Wellicht kun je door een paar euro extra te besteden in de maand jezelf veel saai werk besparen. De meeste ondernemers zijn immers liever bezig houden met het daadwerkelijk werken binnen hun bedrijf dan de boekhouding. 

De meeste boekhoudtools bieden meerdere verschillende pakketten aan. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om extra functionaliteiten toe te voegen of moet je soms upgraden om een bepaalde aantal transacties per maand te kunnen doen. Op die manier kun je soms aardig besparen door een goedkopere variant te kiezen, maar als je veel transacties doet kan dit tegelijkertijd ervoor zorgen dat je wel een duurdere variant moét kiezen. Kijk hier dus even goed naar voordat je een tool aanschaft. Kijk daarbij ook naar schaalbaarheid, verwacht je bijvoorbeeld dat je bedrijf nog flink gaat goroeien de komende jaren?

Koppeling met je zakelijke rekening

Hoe handig zou het immers zijn als de bedragen die van je rekening worden geschreven of juist worden bijgeschreven geautomatiseerd in je boekhoudtool belanden? Je hoeft ze op deze manier enkel nog te categoriseren om je boekhouding compleet te maken, handig! Dit scheelt je ieder kwartaal veel handmatig werk voor de BTW-aangifte, terwijl de meeste goedkopere boekhoudtools die mogelijkheid al bieden. Check wel even of je bank deze functionaliteit ook aanbiedt, niet alle banken zijn er immers happig op en sommige vragen zelf een kleine maandelijkse vergoeding. We raden je echter aan om hier niet op te besparen voor die paar euro’s!

Toepassing CRM

Sommige boekhoudtools bieden ook meteen de functionaliteiten van een CRM. Dit betekent dat je ook je volledige klantenbeheer kunt beheren vanuit je boekhoudtool. Op deze manier heb je minder verschillende soorten zakelijke software nodig om toch dezelfde taken uit te kunnen blijven voeren. Erg handig als je bijvoorbeeld een webshop bent, herhaalklanten hebt of veel offertes maakt. Maak je echter slechts eens aantal facturen per maand op? Dan is dit mogelijk tegelijkertijd een van de zaken waarop je kunt besparen, waardoor je kunt kiezen voor goedkopere boekhoudsoftware.

Related Post

cfd

CFDCFD

Bent u op zoek naar een soort belegging, om er in de toekomst financieel op vooruit te gaan? Probeer dan eens CFD, een steeds populairder wordende soort belegging. Bij een