B2B,MKB Zakelijk krediet

Zakelijk krediet

Zakelijk krediet post thumbnail image

Geld lenen

Nu is het de tijd om een zakelijk krediet of persoonlijke lening af te sluiten. De rente is historisch laag terwijl er inflatie is. Wat je nu koopt is over een tijdje duurder. Investeringen doen is interessanter dan ooit.

De kosten gaan voor de baten uit

Krediet aantrekken, dat investeren en winst maken, en dan het krediet aflossen is al heel oud. Al honderd jaar geleden leenden boeren geld in het voorjaar om het land in te zaaien en in het najaar, na de oogst, losten zij dat krediet af. Nu zijn er tijden geweest dat het minder interessant was door de hoge kosten, maar nu zitten we in een tijd dat het voordelig is. Het is een kwestie van verrekenen; bij een inflatie van zeg maar 2% wordt alles ieder jaar 2% duurder. Maar de rente is laag. Ook al hangt dat van enkele factoren af. Bij kleine leningen, zoals bij de bank rood staan op de betaalrekening, betaal je best veel rente. Geld lenen is dus ook een kwestie van goed uitkienen om daarop te verdienen. En deze blog is tekort om alle mogelijkheden met de berekeningen te schetsen.

Meer factoren

De grote van een lening is dus een factor hoe duur een lening is. Het is daarom verstandig om geld te lenen voor de grotere duurzame gebruiksgoederen of flinke investeringen in je bedrijf. Dit zijn langlopende leningen. Voor huishoudens is de keuze meestal tussen een persoonlijke lening afsluiten of een doorlopend krediet, en voor investeringen in je bedrijf een zakelijk krediet. Er zijn andere vormen van geld lenen, maar meestal zijn die op de lange termijn niet voordelig ook al lijkt het op het eerste zicht wel goedkoop. Een voorbeeld van een dure lening zijn van die private lease constructies, of een ‘koop nu betaal later’ actie van een autodealer die na doorrekenen duur uitvallen.

Goedkoop lenen

Leningen zijn goed te vergelijken en door te berekenen. Doe dit in alle rust thuis, en beslis niet te snel in een bedrijf wat een lening bij het product verkoopt. Een site waar je kan vergelijken is Leningen.nl en daar zie je gelijk dat er verschillen zitten in de tarieven tussen de kredietverstrekkers. Tevens kun je bij die site gelijk van die dure kleine leningen af. En zo heb je optimaal rendement van de lage rente, en heb jij het voordeel.

Related Post