B2B Wat kost het oprichten van een BV?

Wat kost het oprichten van een BV?

Wat kost het oprichten van een BV? post thumbnail image

Ben je een ondernemer en wil je een BV starten, dan vraag je je misschien af wat de kosten zijn die daarbij komen kijken. Het oprichten van een BV is namelijk niet gratis, maar ook niet zo duur als je misschien denkt. In dit artikel leggen we je uit wat de BV oprichten kosten zijn en hoe je kunt besparen op deze kosten met Ligo, een online platform met juridische diensten voor ondernemers.

Wat zijn de BV oprichten kosten?

De BV oprichten kosten bestaan uit twee onderdelen: de notariële kosten en de inschrijvingskosten. De notariële kosten zijn de kosten die je betaalt aan de notaris voor het opstellen en passeren van de akte van oprichting. De inschrijvingskosten zijn de kosten die je betaalt aan de Kamer van Koophandel (KvK) voor het inschrijven van je BV in het Handelsregister.

De notariële kosten kunnen variëren afhankelijk van de notaris die je kiest, de complexiteit van je BV en de extra diensten die je afneemt. Gemiddeld betaal je tussen de €800 en €1500 voor een standaard BV bij een traditionele notaris. De inschrijvingskosten zijn vastgesteld op €50 per BV.

Hoe kun je besparen op de BV oprichten kosten met Ligo?

Als je wilt besparen op de BV oprichten kosten, dan is Ligo een goede optie voor jou. Ligo is een online platform dat ondernemers helpt met het oprichten en beheren van hun bedrijf. Met Ligo kun je onder andere:

  • Online je eigen BV oprichten in 3 eenvoudige stappen
  • Alle notariële kosten inbegrepen
  • 7 dagen per week gratis juridische hulp
  • Toegang tot een uitgebreide bibliotheek van contracten en documenten
  • Digitale ondertekening en beheer van je contracten
  • Algemene voorwaarden, privacy policy en cookiebeleid opstellen en controleren

Ligo werkt samen met de grootste notarissen en beste juristen in Nederland, zodat je zeker kunt zijn van een goede start van je BV.

Het oprichten van een BV met Ligo is heel voordelig. Je betaalt namelijk een vaste lage prijs vanaf €299 per BV, inclusief alle notariële kosten. Dat is dus veel goedkoper dan bij een traditionele notaris. Bovendien hoef je geen inschrijvingskosten te betalen aan de KvK, want dat doet Ligo voor jou.

Zo kun je dus al voor €299 je eigen BV oprichten met Ligo, zonder verborgen of extra kosten. Dat is een besparing van meer dan 50% ten opzichte van het traditionele proces bij een notaris.

Wat zijn de voordelen van het online oprichten van een BV met Ligo?

Naast het besparen op de BV oprichten kosten, heeft het online oprichten van een BV met Ligo nog meer voordelen. Zo bespaar je ook tijd, moeite en gedoe. Hier zijn enkele voordelen op een rijtje:

  • Je kunt alles online regelen, zonder afspraken te maken of te reizen. Je kunt dus gewoon vanuit huis of kantoor je eigen BV oprichten.
  • Je krijgt gratis juridisch advies van experts die 7 dagen per week voor je klaarstaan. Bij een traditionele notaris betaal je extra voor elk telefoontje of e-mailtje.
  • Je hebt toegang tot meer dan 100 contracten en documenten die je nodig hebt voor je bedrijf, zoals algemene voorwaarden, arbeidsovereenkomsten, geheimhoudingsovereenkomsten en nog veel meer.
  • Je kunt alles digitaal ondertekenen en beheren, zonder papierwerk of rompslomp.

Kortom, als je online je eigen BV wilt oprichten, dan is Ligo de beste keuze voor jou. Met Ligo kun je snel, eenvoudig en voordelig je eigen BV starten en profiteren van alle voordelen die een BV biedt.

Related Post