B2B Payrolling neemt een hoop werk uit handen

Payrolling neemt een hoop werk uit handen

Payrolling neemt een hoop werk uit handen post thumbnail image

Payrolling is een fenomeen wat je veel werk uit handen neemt. Het wordt dan ook steeds populairder, maar het kan zijn dat je hier nog niks over hebt gehoord. Wil je meer informatie over payrolling? Lees deze blog dan verder, wij vertellen hier gelukkig meer over. Zodat je straks over alle informatie beschikt voor dat je een contact aan gaat.

Deze taken worden voor jou uit handen genomen

De payrollorganisatie is de juridische werkgever van de personeelsleden die op papier staan onder de payrollorganisatie. Dit heeft voor jou als werkgever verschillende voordelen. Voornamelijk omdat de werknemers onder contract staan bij de payrollorganisatie, neemt de payrollorganisatie de arbeidersrisico’s over. Daarnaast helpt de organisatie met andere werkzaamheden. Denk aan; arbo- en verzuimbeleid, loondoorbetaling bij ziekte, het helpen en adviseren bij personeelsvraagstukken en een payroller helpt met salaris- en personeelsadministratie. Dit zijn dus aardig wat werkzaamheden die voor jou gedaan worden!

De taken die nog wel onder jouw takenpakket vallen

Veel taken worden voor jou gedaan, waardoor je meer tijd overhoudt voor taken die net wat belangrijker zijn. Nu schiet vast de gedachte door je hoofd; ‘’Hoe blijft het contact met mijn personeel?” Nou, dat blijft gewoon hetzelfde. Jij bent namelijk degene die leiding geeft en nog steeds de persoon die het personeel aan neemt en de functioneringsgesprekken voert.

De pluspunten op een rijtje

Voordat je met payrolling begint, weet je als het goed is waar je aan toe bent. Dit komt mede doordat een payroller langs komt, en samen met jou de factuur opstelt en doorneemt. Hierdoor staan de kosten duidelijk genoteerd en zwart op wit. Als je personeel vragen heeft waar je zelf niet goed op kan antwoorden, kan je altijd de payroll organisatie vragen en inschakelen, zei helpen jou om de antwoorden te beantwoorden. Het laatste voordeel is het werkgeversrisico. Dit is zeer gunstig voor jou als werknemer. Want als een personeelslid ziek is betaald de payrollorganisatie dit.

Meer willen weten over payrolling?

Wil je meer weten over de voor- en nadelen van payrolling? Of kom je ergens niet uit? Neem dan gerust een kijkje op de website van Payroll Select, hier staat namelijk meer informatie op! Heb je nog een vraag? Schroom dan niet om contact op te nemen met een van de experts.

Related Post