B2B,Tips Bedrijfspand inrichten: 3 dingen waar je aan moet denken

Bedrijfspand inrichten: 3 dingen waar je aan moet denken

Bedrijfspand inrichten: 3 dingen waar je aan moet denken post thumbnail image

1. Bepaal je interieurstijl & wensenlijst

Bij het inrichten van je kantoor kijk je niet alleen naar functionaliteit, het is deels ook een smaakkwestie. Industrieel, speels, modern, bohemian: je kunt allerlei kanten op met meubels en accessoires. Ga op zoek naar de stijl die past bij je onderneming en uitstraalt waar je voor staat. Begin met het maken van een moodboard: knip en plak afbeeldingen van sfeer, interieur, meubels en kleur. Daarnaast is een lijst met functionele wensen onmisbaar voor je begint aan de inrichting. Wil je creativiteit of samenwerking stimuleren en hoe kan je kantoorruimte hieraan bijdragen? Vraag je medewerkers ook om hun wensen: wat hebben zij nodig om hun werk goed uit te voeren?

2. Een goede indeling

Binnen je onderneming heb je misschien wel medewerkers met uiteenlopende functies en werkzaamheden. Van customer service medewerkers, accountants tot adviseurs, voor iedere medewerker wil je ideale werkomstandigheden creëren. Daarom is een goede indeling van de ruimte van belang.

Basisregel is dat teams bij elkaar zitten op de werkvloer, maar kijk ook naar functies met gelijksoortige werkzaamheden. Zo kun je bijvoorbeeld één deel van het kantoor inrichten voor alle medewerkers die veel aan de telefoon zitten. Schets een goede indeling die ervoor zorgt dat medewerkers elkaar makkelijk kunnen vinden. 

3. Vloerenplan

Tegenwoordig kiezen steeds meer bedrijven voor kantoortuinen met flexibele werkplekken. Je vergroot je netwerk en bent flexibel doordat je steeds ergens anders zit. Toch zijn er ook voordelen aan vaste werkplekken. Een eigen plek staat voor veel mensen gelijk aan een eigen identiteit in de onderneming. Het geeft medewerkers niet alleen een veilig en prettig gevoel, maar zorgt voor minder afleiding. Genoeg om over na te denken dus!

Kato.nl

Hulp nodig bij de inrichting van je bedrijfspand? Schakel dan een professional in, bijvoorbeeld de partij Kato.nl. Dit team van 40 toppers tovert jouw pand om tot een inspirerende werkruimte. Bij Kato werken bevlogen specialisten, ieder met een eigen palet aan vaardigheden. Van projectadviseurs en -managers en ontwerpers tot vakkundige monteurs. Zet ze bij elkaar en er gebeuren mooie dingen. Je kunt er terecht voor advies en ontwerp, bouw en verbouw, projectinrichting, aankleding en afwerking van jouw werkruimte of project.

Related Post