B2B Serverkast kopen?

Serverkast kopen?

Serverkast kopen? post thumbnail image

Wanneer alle netwerkbenodigdheden en netwerkkabels bij elkaar samenkomen op één plek, zoals het geval is bij vrijwel alle bedrijven en organisaties, biedt een serverkast uitkomst. 

Welke serverkast kies ik?

Houdt bij een serverkast kopen rekening met een aantal zaken:

  • Hoe breed en diep moet de serverkast zijn;
  • Hoe hoog moet de serverkast zijn? Uit hoeveel U moet deze bestaan;
  • Gaat de voorkeur uit naar een glazen of geperforeerde deur;

Daarnaast moet er ook nagedacht worden over waar en hoe de serverkast geplaatst wordt. Een wandkastmodel vraagt andere ruimtelijke omstandigheden dan een staande serverkast. Het is ook belangrijk dat er met de keuze in afmetingen rekening wordt gehouden met een eventuele toekomstige groei van het bedrijf. En dan is er ook nog de kleurkeuze en het al dan niet toevoegen van accessoires.

Hoe breed en diep moet mijn serverkast zijn?

In eerste instantie zijn de gewenste hoogte en diepte van een serverkast afhankelijk van de ruimte waarin deze komt te staan. De standaard breedtemaat is 600 millimeter. Er kan echter ook gekozen worden voor een breedte van 800 millimeter. Deze bredere variant biedt meer ruimte naast de 19 inch profielen. Om de diepte te bepalen wordt uitgegaan van de diepste accessoires die in de kast geplaatst worden en daar dient 100 millimeter bij opgeteld te worden.

Hoe hoog moet mijn serverkast zijn?

Er wordt een standaard maatvoering gehanteerd voor serverkasten en randapparatuur. Deze hoogte wordt aangegeven in Units (1U=4,445 cm). Door deze algemene standaardmaat is het zeer eenvoudig na te gaan van hoeveel units de serverkast moet zijn voorzien.

Kies ik voor een glazen deur, of een geperforeerde deur?

Netwerkapparatuur produceert veel warmte. Hierdoor is het van belang dat de serverkast goed bestand is tegen oververhitting. Geperforeerde deuren realiseren een goede doorstroom van lucht en voorkomen hiermee opgehoopte warmte. Liever een glazen deur omdat u wellicht het geluidsniveau wilt reduceren? Dan is het een must om gebruik te maken van ventilatoren in de serverkast.

Koop uw serverkast online!

Zodra duidelijk is aan welke voorwaarden en eisen de ideale serverkast voor uw organisatie dient te voldoen, is een serverkast kopen heel eenvoudig. 

Related Post