B2B Een freelancer inhuren of worden, is het iets voor jou?

Een freelancer inhuren of worden, is het iets voor jou?

Een freelancer inhuren of worden, is het iets voor jou? post thumbnail image

Freelance werken is vandaag aantrekkelijker dan ooit tevoren. In het laatste jaar hebben we meer thuisgewerkt dan dat we op een bureau hebben gezeten. Dit werkt in het voordeel van freelancers, zowel uit het perspectief van de werknemer als de werkgever. De diensten die je als freelancer aanbiedt zijn meestal perfect van thuis uit te doen. Daardoor hebben freelancers zich makkelijk aangepast aan de nieuwe norm van thuiswerken. Voor bedrijven is het handig dat ze beroep kunnen doen op de expertise van freelancers zonder dat deze ter plaatse hoeven te komen. 

Een freelancer worden is niet moeilijk

Een freelancer worden is met de nodige kennis en ervaring een slimme stap om te zetten. Je hoeft enkel te beschikken over een BTW nummer. Zo werk je onafhankelijk voor meerdere, verschillende bedrijven. Je werkt waar en vaak ook wanneer je maar wilt. Je bent dan ook niet verbonden aan één bepaald bedrijf. Thuiswerken is dus geen probleem. Je hebt zelf je planning volledig in handen en je beslist waar en voor hoelang je werkt. Omdat jouw diensten perfect van thuis uit te verlenen zijn, sta je geen uren te verdoen in het verkeer. Heb je geen klik met je werkgever? Dan neem je geen nieuwe opdrachten meer aan en ga je op zoek naar een nieuwe werkgever. Verder kies je zelf of je fulltime of in bijberoep als freelancer werkt. Als freelancer ben je je eigen baas en maak je je werk zo interessant als je wilt.

Een freelancer inhuren is een slimme zet

Voor veel bedrijven is de loonkost van werknemers een financiële last. Daarom is het voor bedrijven groot en klein slim om te werken met freelancers. Je betaalt ze enkel voor de uren die ze presteren en huurt ze in voor zo lang jij ze nodig hebt. Er is geen nood aan iemand in dienst te nemen voor taken die geen voltijdse job bieden. Je huurt freelancers in voor een bepaalde periode of bepaald soort werk. Je schakelt ze flexibel in wanneer je nood hebt aan een freelancer. Daarbij hoef je de freelancers niet meer op te leiden en vaak hebben ze veel ervaring door hun wisselende opdrachtgevers. Je betaalt dus voor expertise en ervaring enkel voor de uren die ze ook echt presteren. Wanneer de samenwerking toch niet vlot verloopt dan kies je bij een volgende opdracht voor een andere freelancer. Zo blijf je continu onafhankelijk van de mensen die je inhuurt. Een freelancer is meestal voordeliger voor jouw bedrijf in vergelijking met een vaste werkkracht.

Waar vinden werkgevers en werknemers elkaar?

Of je nu aanbieder of vrager bent op een freelance platform is het makkelijk om elkaar te vinden. Alles verloopt volledig online via het platform. Je hoeft als opdrachtgever enkel een duidelijke omschrijving van de aangeboden opdracht te plaatsen en de freelancers stellen zich kandidaat. Andersom kan het natuurlijk ook. Eens je in contact staat met elkaar, moet je enkel nog de beste match kiezen. Zo vind je snel de freelancer die je nodig hebt of het bedrijf dat jouw skills kan gebruiken.

Related Post