Tips Verhuizen? Hier moet je op letten!

Verhuizen? Hier moet je op letten!

Verhuizen? Hier moet je op letten! post thumbnail image

Als je gaat verhuizen, komt er een hoop op je af en dat is niet niks. Het kan dan ook stressvol zijn, naast dat het je sowieso veel tijd, en meestal ook geld, kost. Gelukkig kun je tegenwoordig veel plannen en voor bepaalde zaken professionals inhuren. Het kan bijvoorbeeld lonen om een verhuisbedrijf in te huren. Dit moet je echter afwegen tegen het zelf doen, omdat dit tegenwoordig ook een stuk makkelijker kan worden gemaakt. Zo kun je bij Boels een ladderlift huren, wat het verhuizen een stuk minder zwaar kan maken. Om die verhuizing wat makkelijker voor je te maken, hebben we hieronder nog wat andere tips voor je op een rijtje gezet. 

Zelf verhuizen of laten doen?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is, ga ik deze verhuizing zelf doen of ga ik op zoek naar een verhuisbedrijf? Je bent er namelijk veel tijd mee kwijt, naast het feit dat het enorm vermoeiend en zwaar voor je lijf is. Misschien is het wel veel slimmer om zelf op andere zaken te focussen dan het verhuizen, waardoor die andere zaken, die misschien uitbesteedt hadden moeten worden, zelf kunt doen.

Maak een handige checklist met daarin een duidelijk overzicht van de activiteiten

Online zijn tal van websites te vinden waar je een handige checklist kunt downloaden met daarin een duidelijk overzicht van de activiteiten. Denk daarbij aan een lijstje voor het inpakken, maar ook de namen van bedrijven en instanties aan wie je je nieuwe gegevens door moet geven. Zo’n lijst is een grote aanrader, omdat je dan altijd overzicht hebt van de activiteiten die gedaan zijn en nog gedaan moeten worden. Het beste print je zo’n lijst uit en draag je die bij je, zodat je er nieuwe zaken op kunt schrijven en op een rustig moment een planning kunt maken voor bijvoorbeeld de komende dagen.

Natuurlijk gaat er normaal gesproken een behoorlijk periode aan de verhuizing vooraf. Gebruik die periode om al zoveel mogelijk voor te bereiden. Ga bijvoorbeeld goed opruimen en gooi daarbij alles weg wat je niet meer nodig hebt. Moeite met zaken weggooien? Bedenk dan hoe vaak je dat item de laatste twee jaar hebt gebruikt. Als dat niet veel is, dan zal het waarschijnlijk ook de komende tijd niet veel gebruikt gaan worden en kun je het best weggooien. Bedenk namelijk dat anders alles mee verhuisd moet worden. Zonde om dat met spullen te doen die later toch weggegooid zouden worden. 

Vrije dagen regelen

Als je gaat verhuizen op een werkdag, dan is het handig om in elk geval voor je verhuisdag op tijd vrij te vragen. Controleer van tevoren je cao, in sommige cao’s worden één of twee wettelijke verlofdagen gegeven voor een verhuizing. Als je meer vrije dagen nodig hebt om je verhuizing te regelen, neem hier dan voldoende vakantiedagen voor op.

Plan daarnaast ook alle randzaken die gedaan moeten worden op tijd. Vaak moeten bepaalde zaken voor een tijdje opgeslagen worden, dan is een self storage opslag een hele goede oplossing. Informeer naar de prijzen, zodat je niet te veel betaald, want die kunnen nogal uiteen lopen.

Begin op tijd met klussen in je nieuwe woning

Je kunt natuurlijk wachten met klussen in je nieuwe woning tot je verhuisd bent, maar hoe fijn is het als je huis al ver klaar is op de dag van je verhuizing? Begin dus al voor je verhuizing met klusjes als het ophangen van lampen en schilderijen. Wanneer jouw spullen in de nieuwe woning staan of hangen voel je je direct helemaal thuis.

Related Post