MKB,Tips Klimaatbeheersing voor diverse branches

Klimaatbeheersing voor diverse branches

Klimaatbeheersing voor diverse branches post thumbnail image

Is de lucht in uw bedrijfspand, fabriekshal of ander gebouw te droog? Merkt u dat uw medewerkers behoefte hebben aan betere luchtvochtigheid? Of lijdt uw productieproces onder de droge lucht in de ruimte? Ieder mens en product heeft de juiste luchtvochtigheid nodig. Hiervoor kan je een luchtbevochtiger gebruiken. Een luchtbevochtiger is een apparaat dat zorgt voor een goede luchtbevochtiging, dit kan in huis zijn maar ook bijvoorbeeld in een grotere ruimte zoals je fabriekshal. Zo krijg je de luchtvochtigheid snel en permanent op een gewenst percentage. Meer weten over je fabriekshal bevochtigen? Lees snel verder!

Belang van een schone lucht

Een goede en gezonde luchtvochtigheid ligt tussen de vijftig en zestig procent. Wanneer de luchtvochtigheid daalt tot onder de vijftig procent, heb je te maken met een lage luchtvochtigheid en ervaar je (te) droge lucht in uw gebouw of ruimte. Het kan dan zijn dat je last krijgt van droge ogen, een droge huid of zelfs een droge hoest. Naast lichamelijke klachten kan het ook zijn dat houten meubels of je planten uitdrogen.

Luchtbevochtigers

Met een luchtbevochtiger zorg je er dus voor dat de lucht in een ruimte vocht opneemt zodat de luchtvochtigheid in deze ruimte weer op peil komt. Luchtbevochtigers voor in huis zijn makkelijk te vinden maar deze hebben vaak niet de kracht om grote ruimtes te kunnen bevochtigen. Een goede oplossing hiervoor is om gebruik te maken van professionele luchtbevochtigers. Diverse luchtbevochtigers geschikt voor het bevochtigen van een bedrijfshal vind je bij Itec.

Luchtbevochtiging voor je organisatie

Voor organisaties in een groot aantal branches dient de luchtvochtigheid goed op peil te zijn. Organisaties waar het voornamelijk van groot belang is dat de lucht niet te droog wordt, zijn drukkerijen en organisaties in de halfgeleiderindustrie. Itec heeft ruime kennis en ervaring waardoor zij jouw organisatie kunnen ondersteunen bij het bevochtigen van de lucht en op peil houden van de luchtvochtigheid.

Diverse branches en organisaties hebben te maken met productieprocessen waarbij een specifieke absolute vochtigheid in gram per kilogram vereist wordt. Ook voor deze branches en organisaties heeft Itec de oplossing.

Bedrijfshallen

Het bevochtigen van je bedrijfshal is in verschillende situaties van belang. Denk bijvoorbeeld aan magazijnen, drukkerijen, fabrieken en broeikassen. Wanneer jij bijvoorbeeld een magazijn of fabriek hebt waar je houten producten in opslaat of produceert, is het verstandig om een juiste luchtvochtigheid te hebben in deze ruimtes. Daarnaast zijn ze voor drukkerijen ook erg belangrijk om ervoor te zorgen dat het papier niet uitdroogt of juist de inkt nattig houdt. Industriële bevochtigers zijn op veel verschillende manieren in te zetten en handig in gebruik, ze brengen de luchtvochtigheid permanent op het gewenste peil en doen dit op een snelle manier. 

Werking

Idealin is een bedrijf dat foggers bouwt en ontwikkelt, deze foggers zijn in staat de luchtvochtigheid in grote ruimtes te verhogen. In deze foggers wordt het water door middelpuntvliedende kracht door een fijnmazig rooster geslagen. Dit resulteert in een nevel die bestaat uit extreem kleine waterdruppeltjes en een hoeveelheid water die in de lucht verneveld. Dankzij deze werking is de nevel veel groter dan die in andere soort luchtbevochtigers en bevochtig je zelfs de grootste ruimtes.

Related Post