MKB Wat betekent werken in de cloud voor mij als ondernemer

Wat betekent werken in de cloud voor mij als ondernemer

Wat betekent werken in de cloud voor mij als ondernemer post thumbnail image

Als ondernemer werken in de cloud

Als ondernemer moet je tegenwoordig veel zaken digitaal regelen. Vrijwel de gehele administratie kan digitaal worden gedaan. Of je het nu leuk vindt of niet, je zult als ondernemer mee moeten met de tijd, want ook noodzakelijke zaken, zoals indienen van belastingaangiftes kunnen tegenwoordig alleen nog maar digitaal aangeleverd worden. Voordeel daarvan is dat het snel is en dat het geen opslagruimte kost omdat je je data digitaal opslaat. En zelfs het digitaal opslaan kan tegenwoordig extern. Steeds meer ondernemers zullen hun data in de cloud opslaan. Werken in de cloud als ondernemer wordt tegenwoordig dan ook meer regel dan uitzondering.

Wat is werken in de cloud?

Heel simpel gezegd houdt werken in de cloud niet meer in dan het opslaan, bijwerken en opvragen van gegevens, bestanden, software en andere data op een externe plek. De gegevens die je bijwerkt staan dus niet meer op je eigen computer of op een server ergens in het bedrijf, maar ergens in een datacenter. Altijd bij je data kunnen is altijd mogelijk, want je maakt contact met het datacenter via een internetverbinding. Dit is het belangrijkste kenmerk van werken in de cloud als ondernemer. Je hebt namelijk zelf geen hardwere, zoals servers meer nodig.

De voordelen van werken in de cloud

Data opslaan in de cloud heeft verschillende voordelen, zoals:

Overal toegang tot je data
Je bent niet meer afhankelijk van enkel je eigen computer die op kantoor staat. Je kunt gegevens opvragen en altijd bij je data kunnen, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Dit kan ook nog eens via verschillende apparaten, zoals laptop, smartphone of tablet. Desnoods kun je dus ook als je aan de andere kant van de wereld zit bij je data komen. Er is eigenlijk maar één voorwaarde: je moet een werkende internetverbinding hebben.

Veiligheid
Niet iedereen verwacht dit, maar veiligheid is tegenwoordig gegarandeerd. Juist omdat veel ondernemers vragen hebben gesteld of in de cloud werken wel veilig genoeg is, hebben providers en datacenters dusdanig veel energie in de veiligheid gestoken dat je data veiliger is opgeslagen in een datacenter dan op een server in je eigen onderneming.

Bijwerken software ligt bij provider
Als ondernemer was je in het verleden altijd zelf verantwoordelijk voor het updaten en bijwerken van de software dat je gebruikte. Dit valt geheel weg. Je hoeft in principe geen serverruimte meer te hebben en de provider waar je de software van gebruikt is volledig verantwoordelijk voor het updaten en onderhoud van de software.

Hoe ga je werken in de cloud aanpakken?

Werken in de cloud is niet zo moeilijk. Gebruik je een boekhoudprogramma? Of de Microsoft Office programma’s? Je kunt bij de aanbieders hiervan een abonnement afsluiten. Met het abonnement maak je simpel online met de software en je kunt je data opslaan in de cloud en gegevens bijwerken en opvragen. Een softwareleverancier biedt vaak verschillende soorten abonnementen aan, afhankelijk van de gekozen services.

Related Post