MKB Je kantoor duurzamer inrichten, hoe doe je dat?

Je kantoor duurzamer inrichten, hoe doe je dat?

Je kantoor duurzamer inrichten, hoe doe je dat? post thumbnail image

We willen allemaal dat de wereld nog heel lang meegaat. Maar om dat voor elkaar te krijgen, moeten we wat zaken aanpassen. We zijn ons steeds bewuster hoe we duurzaam met alles om kunnen gaan. Zo ook op kantoor. En veel kantoren kunnen nog wel een paar stappen in duurzaamheid doen. We geven je een aantal direct toepasbare tips.

Bewust verlichten en groots bestellen

Laten we beginnen bij de verlichting op kantoor. Zorg voor bewegingsmelders. Ruimtes waar niemand is, hoeven ook niet verlicht te worden. Vervang de lampen voor lampen met led. Ledlampen kun je bijvoorbeeld aanschaffen bij Lampdirect. Dat is een webwinkel met heel veel soorten verlichting. Bij Lampdirect kun je op je gemak ledlampen in allerlei maten uitzoeken en een bestelling plaatsen. Let wel: bestel gelijk een grote hoeveelheid: hoe kleiner de bestellingen, hoe meer transport nodig is.

Printen nodig? Dan op duurzaam papier

Zowel papier als inkt kun je in een duurzame variant inkopen. Het papier in de printer mag best gerecycled zijn, ook als je het gebruikt voor iets dat je wegstuurt. Laat je klanten maar zien, dat je goed bezig bent. Duurzaam inkt is ook verkrijgbaar. Daarnaast kun je ervoor kiezen om minder donker te printen, dit scheelt je veel toner. Maar bovenal moet je je bij elke print afvragen: is dit echt nodig?

Groener eten en drinken

Heb je een kantine? Zorg dan voor groene lunches met ingrediënten die niet de hele wereld over gevlogen zijn. Gezondere lunches zorgen daarnaast voor gezonder personeel. En laten we eerlijk zijn, als je daar kosten mee kunt besparen, is dat toch mooi meegenomen? Ook de koffie en thee kan groener. Zo zijn er van allerlei merken Fairtrade varianten verkrijgbaar, die ervoor zorgen dat er in elk geval eerlijke handel is. Ook dit is duurzaam denken! Stap voor stap worden we ons steeds bewuster.

Related Post