MKB 3 handige manieren om je kantoor een frissere look te geven

3 handige manieren om je kantoor een frissere look te geven

3 handige manieren om je kantoor een frissere look te geven post thumbnail image

Tover een saaie plek om tot een levendige ruimte

Voordat je het weet wordt jouw kantoor een saaie, uitgeleefde plek waar je eigenlijk niet meer met plezier werkt. Als jouw kantoor een plek is waar voor je gevoel de energie uit jouw lijf wordt gezogen, is het hoog tijd om in te grijpen. Met een paar ingrepen kun je jouw kantoor omtoveren van een eentonige werkruimte in een frisse en levendige plek waar je met plezier werkt. Maar hoe pak je zoiets slim en effectief aan? Met de drie ideeën hieronder kun je snel aan de slag om van jouw kantoor een inspirerende werkplaats te maken waar het goed toeven is!

1. Kies voor een fraai en nieuw spanplafond

Een decoratief en fraai verlicht spanplafond kan een donkere en weinig levendige kantoorruimte omturnen in een heerlijke plek. Een kantoor dat je maar moeilijk achter je kunt laten na een werkdag. Het liefste zou je nog een paar uurtjes in deze relaxte ruimte overwerken. Logisch, want een spanplafond heeft diverse voordelen. Zeker in een kantoorruimte. Denk bijvoorbeeld aan de volgende punten:

  • Spanplafonds zijn verkrijgbaar in uiteenlopende modellen en soorten. Er is dus een ruime keuze op dit gebied.
  • De kosten van een spanplafond vallen erg mee. Een compleet nieuwe plafond plaatsen is uiteraard veel duurder. Profiteer daarom van de tegenwoordig aantrekkelijke kosten van een spanplafond en fleur jouw kantoor in no time op!
  • Een van de grootste voordelen van dit type plafonds is de fantastische manier waarop de plafonds verlicht kunnen worden. Vaak met led-lampen, dimlichten of lichtstroken die sfeerverhogend werken en stimulerend zijn voor het arbeidsethos.

2. Hang decoratief materiaal aan de wanden

Er is geen kantoor saaier dan een kantoor waar visueel niks te beleven valt. Zorg er daarom voor dat er genoeg aantrekkelijks te zien is. Denk aan enkele mooie schilderijen aan de muur of een visueel veelkleurige fotoserie. Ook inspirerende spreuken aan de kantoorwand doen het goed om de dagelijkse sleur op kantoor te onderbreken. Probeer het maar eens uit en verbaas je over het positieve effect op de sfeer!
Spanplafonds kunnen ook als wanddecoratie dienen. Zo kun je bijvoorbeeld een wand bekleden met materiaal met daarop een foto van de zee met strand. Dit kan in een klap een kantoor compleet opfleuren.

3. Ga voor groen en fris

Veel kantoren zijn muffig en vies. Vaak wordt er in kantoren slecht geventileerd en ontstaat er na een tijd een benauwde atmosfeer. Zorg daarom voor voldoende ventilatie in de kantoorruimte, maar zeker ook voor de nodige planten en/of bloemen. Stop de planten in decoratieve potten en vazen en let maar eens op hoeveel schwung en passie daarmee gecreëerd wordt. Daarbij zijn planten en bloemen in een ruimte goed voor de zuivering van de lucht, omdat ze CO2 vasthouden en de lucht feitelijk voortdurend verversen. En dat is wel nodig in de vaak benauwde hokken die wij kantoorpanden noemen.

Related Post