MKB Hoe zit ik de hele dag gezond aan mijn bureau?

Hoe zit ik de hele dag gezond aan mijn bureau?

Hoe zit ik de hele dag gezond aan mijn bureau? post thumbnail image

We zien tegenwoordig veel verzuim op de werkvloer die makkelijk voorkomen kan worden. Wij hebben een checklist opgesteld aan de hand van de voorvallen die we wekelijks tegenkomen. We zien zoveel mensen die niet gezond aan hun bureau zitten en zich daardoor onbewust vaker ziek melden dan een ander. Voor de meeste bedrijven is hier dus veel winst te boeken.

We hebben 4 stappen waardoor u na het lezen van dit artikel al gelijk gezonder kunt gaan zitten.

De bureaustoel

We beginnen bij uw bureaustoel. Als eerste is het belangrijk dat u uw heupen zo diep mogelijk in de bureaustoel duwt zodat u helemaal in de bureaustoel zit. Pas hierna de zithoogte van de stoel aan zodat uw voeten plat op de grond staan en uw knieën gelijk zijn aan, of iets lager dan, uw heupen.

Stel de rugleuning van de bureaustoel in op een liggende hoek van 100 ° -110 °. Het is hierbij niet erg dat uw ligt in uw stoel. Dat is niet erg zolang zowel de onderrug als uw bovenrug bedekt wordt. Als u een verstelbare rugleuning op uw stoel hebt kunt u deze makkelijk in de goede hoek zetten. Wanneer dit niet zo is raden we toch aan om andere bureaustoelen te kopen. Echter hebben bijna alle stoelen tegenwoordige een verstelbare rugleuning. Tenslotte moet u de armleuningen zo instellen dat uw schouders rustig kunnen hangen.

Kijk voor meer informatie over bureaustoelen op Officetopper.be

Toetsenbord

Uw toetsenbord sluit automatisch aan op de armleuningen waarmee we net geëindigd zijn bij de bureaustoel. De positie van het toetsenbord is belangrijk in zoverre dat je niet veel moeite moet doen om te kunnen typen en om andere materialen te kunnen pakken of bedienen. Vaak heb je ook nog een telefoon naast je toetsenbord staan of een kladblok bijvoorbeeld. Probeer altijd dicht bij het toetsenbord te zitten en de muis hiernaast te leggen.

Zet het toetsenbord ook recht voor je neer zodat je in een mooie zithouding kunt blijven zitten. Wanneer je veel gebruikt maak van je cijfers aan de rechterkant van je toetsenbord kun je er ook voor kiezen om je toetsenbord iets naar links te schuiven zodat je daar makkelijk gebruik van kunt maken. De voetjes van het toetsenbord kun je naar eigen wens aanpassen zolang je er wel voor zorgt dat je schouders rustig kunnen hangen.

 

Scherm, kladblok en telefoon

Het gebruik van deze attributen is soms optioneel maar wel even belangrijk om mee te pakken in dit artikel. Zorg voor je scherm dat hij precies voor je staat. Zo hoef je niet te veel onnodig je nek of hoofd te bewegen waardoor je zitpositie kan veranderen. Tenslotte moet je accessoires als je telefoon en kladblok binnen handbereik laten liggen zodat je niet te veel moet strekken.

Tenslotte moet je je er wel bewust van zijn dat je genoeg moet bewegen op een dag. Loop daarom eens een rondje in de pauze bijvoorbeeld. Of kies ervoor om een zit-sta bureau te kopen.

 

Related Post