Financieel Welke subsidies zijn er allemaal mogelijk?

Welke subsidies zijn er allemaal mogelijk?

Welke subsidies zijn er allemaal mogelijk? post thumbnail image

Ben je veel aan het werk met projecten en ben je daarom aan het rondkijken naar subsidies? Dan zijn er veel verschillende mogelijkheden die passen bij jouw project. Een subsidie is een bijdrage die je waarschijnlijk goed kunt gebruiken, maar wat is er eigenlijk allemaal? Als de overheid jouw project nuttig acht dan zullen ze daar best een subsidie voor uit willen trekken. Daarvoor moet je eerst de juiste subsidie uitzoeken waar jij recht op hebt. Echter zijn er natuurlijk heel veel verschillende soorten projecten, waardoor er ook veel verschillende subsidies zijn. Let daarom goed op de voorwaarden. Wij leggen je in ieder geval al een aantal subsidies voor zodat je hier meer over te weten komt.

De Innovation fund

Het Innovation fund stimuleert bedrijven om technologieën te ontwikkelen die koolstof en CO2  reduceren. De projecten moeten zorgen dat ze aan de hand van de berekeningen minimaal 75% CO2 – uitstoot vermijding realiseren. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet je project aan een paar voorwaarden voldoen. Bijvoorbeeld; innovatief, hoe effectief deze is in het tegengaan van GHG-uitstoot en het wordt getest op schaalbaarheid. 

Subsidie: Horizon 2020

Horizon 2020 is het belangrijkste Europees subsidieprogramma voor onderzoek en ontwikkeling. Horizon 2020 stimuleert dan ook wetenschappelijke doorbraken en innovatie binnen het bedrijfsleven en academische wereld. Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie componenten; Excellent Onderzoek, Industrieel Leiderschap en Maatschappelijke uitdagingen. 

Subsidie voor de innovatieve ondernemer

Ken je Global Stars? Stars geeft subsidie aan een innovatieve ondernemer die internationale ambities heeft. Daarnaast moet de ondernemer bezig zijn met het ontwikkelen van nieuwe producten en processen. Het doel van Global Stars is het oplossen van strategische, economische en maatschappelijke vraagstukken. Daarnaast moet de ondernemer zorgen voor economische groei.  

Verbeteren van Infrastructuur: CEF Transport

Ben je druk bezig met het verbeteren van de infrastructuur op Europees niveau?? Dan kan hiervoor een subsidie aanvragen, namelijk de CEF Transport. Voornamelijk in Europa, hierdoor kan namelijk meer groei en welvaart ontstaan. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je project geschikt zijn op deze fronten; onderlinge samenwerking van het spoorwegnet bevorderen, lange termijn oplossingen voor efficiënte en duurzame vervoerssystemen, vervoerswijzen koolstofarm maken, innovatie en grensoverschrijdend. 

Nog meer subsidies voor jouw projecten

Er zijn er natuurlijk nog veel meer. Ben je bezig met een ander project dan één van hierboven? Dan kun je nog even de mogelijkheden bekijken bij Hezelburcht. KDe specialisten van Hezelburcht kunnen je ondersteunen en je meer vertellen over Hezelburcht. Bezoek eens de website van Hezelburcht want daar vind je meer informatie over alle mogelijke subsidies. 

Related Post