Tips Een eigen bar beginnen? We helpen je op weg met dit stappenplan

Een eigen bar beginnen? We helpen je op weg met dit stappenplan

Een eigen bar beginnen? We helpen je op weg met dit stappenplan post thumbnail image

Een eigen bar openen is de droom van menige Nederlander. Want was is er mooier dan een visie ontwikkelen en op basis daarvan een horecazaak beginnen? Het is met name de gedroomde vrijheid van eigen baas kunnen zijn die een groeiend mensen ertoe aanzet om een cafe openen te gaan. Maar wat zijn de belangrijkste aandachtspunten bij het opstarten van je eigen bar? En hoe zit het met de Nederlandse economie en het mkb? Als je onderstaand stappenplan gebruikt als je een horecazaak beginnen wilt, krijg je een antwoord op deze vragen. En kom je in elk geval niet voor grote verrassingen te staan!

een-eigen-bar-openen

Schrijf een gedegen ondernemingsplan

Een van de standaard aandachtspunten voor ondernemers die actief zijn in de Nederlandse economie en het MKB en een een cafe openen willen, is het schrijven van een goed en gedegen ondernemingsplan. Hierin staan alle stappen en ideeën voor de bouw van je eigen horecazaak, zoals de locatiekeuze, ideeën over de inrichting, personeel, doelen en financiën. Een ondernemingsplan heb je ook nodig als je een locatie wilt gaan kopen of bouwen om jouw horecazaak in te vestigen.

aandachtspunten-bij-het-opstarten-van-je-eigen-bar

Locatiekeuze

Een van de belangrijkste aandachtspunten bij het opstarten van je eigen bar is natuurlijk de locatie waar jouw bar moet komen. De locatiekeuze is om meerdere redenen van groot belang. Ten eerste moet je een plek zien te vinden die qua grootte passend is en die je kunt inrichten op de manier die je voor ogen hebt. Een visie ontwikkelen over hoe jouw bar of cafe(taria) moet worden ingericht, in een vroeg stadium, is hierbij natuurlijk belangrijk. Jouw visie en doelstelling bepaalt voor een groot deel de geografische locatie waar je een eigen bar openen wilt: in een dorp, een stad, in het centrum of op een goedkope plek. De ligging moet sowieso gunstig zijn, want je wilt natuurlijk voldoende klanten krijgen en een goede omzet draaien. Breng mogelijke plekken voor een café in kaart en maak een lijstje met voordelen en nadelen per plek. Controleer voordat je tot koop of huur overgaat ook het bestemmingsplan van de gemeente.

De juiste papieren regelen

Een concrete stap die je moet zetten als je een cafe openen wilt, is het regelen van de inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK). Iedereen die kiest voor een horecazaak beginnen is verplicht om zich, voordat het bedrijf opengaat, in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. De KvK zorgt ervoor dat al jouw gegevens automatisch bij de Belastingdienst terechtkomen. Open ruim van tevoren ook een zakelijke rekening om je financiën netjes te kunnen regelen. Verder moet je natuurlijk beschikken over allerlei vergunningen, zoals een terras- en tapvergunning, een vergunning om muziek te mogen draaien, et cetera. Verdiep je hier goed in!

Related Post