MKB Je eerste kantoor inrichten: 3 tips

Je eerste kantoor inrichten: 3 tips

Je eerste kantoor inrichten: 3 tips post thumbnail image

Als ondernemer wil je groeien. Misschien ben je je bedrijf gestart uit de hobbykamer of vanaf de laptop in de keuken, maar nu is het tijd om stappen te zetten. Je gaat uit de huiselijke sfeer en huurt je eerste kantoor. Spannend, want hoe richt je zo’n kantoor nu in? Hoe zorg je ervoor dat er plek is voor iedere werknemer? Een paar tips.

Denk na over hoe je wilt werken

Een kantoor inrichten is iets persoonlijks. Als ondernemer mag je dan ook best nadenken over hoe jij het voor je ziet. Laat je niet leiden door anderen, maar ga zelf aan de slag. Welke waarden vind jij belangrijk? Wil je dat je medewerkers elkaar de hele tijd aankijken, of heb je liever een paar persoonlijke werkplekken?

Je kunt natuurlijk wetenschappelijk materiaal als hulp gebruiken. Lees maar eens wat wetenschappers vinden van de kantoortuin, van rumoer op de werkplek, of welke visuele prikkels ervoor zorgen dat je personeel gemotiveerd raakt.

Houd rekening met groei

Je bedrijf groeit. De kans dat je over twee jaar twee keer zoveel personeel hebt rondlopen, is aanwezig. Houd daar alvast rekening mee. Als je iets huurt op de groei, voorkom je dat je over twee jaar moet verhuizen. Het is helemaal niet erg als je een paar extra werkplekken hebt die nog niet bezet zijn. Bereken hoeveel groei je verwacht, en hoeveel vierkante meters je nodig zult hebben.

Denk eraan dat er regels zijn over de grootte van werkplekken. Je bent bijvoorbeeld verplicht om minimaal zeven vierkante meter per persoon te rekenen. Daar komt nog extra ruimte bij, zoals de ruimte vergadertafels te plaatsen, waar je met teams kunt vergaderen.

Kies voor inspirerend meubilair

Misschien denk je: ‘Wat is er nu inspirerend aan een tafel of een stoel?’, maar eigenlijk bepalen juist deze meubels de hele look en feel van je kantoor. Stoelen met een mooi design, die ergonomisch en praktisch zijn, geven visie af. Ze laten zien dat je hebt nagedacht over de luxe uitstraling van je bedrijf. Het verschil tussen echte kantoorstoelen en een stoel van de grote Zweedse meubelmaker, merk je natuurlijk wel.

Ga je een hoekbureau kopen? Denk dan na over de eisen waaraan deze moet voldoen. Kies je voor een witte variant, of liever in de kleur van het hout? Wil je dat je zowel kunt zitten als staan bij het bureau, of juist niet? Al deze overwegingen kun je maken bij het inrichten van je eerste kantoor.

Related Post