MKB Met het juiste gereedschap kun je zelfs met twee linkerhanden klussen

Met het juiste gereedschap kun je zelfs met twee linkerhanden klussen

Met het juiste gereedschap kun je zelfs met twee linkerhanden klussen post thumbnail image

Je bedrijfspand is vanzelfsprekend het visitekaartje van je onderneming. Je zorgt er natuurlijk voor dat alles er piekfijn in orde is, zodat bezoekers een goede indruk krijgen. Als je naast het pand ook nog een tuin hebt, is het belangrijk om ook die goed te onderhouden. Veel ondernemers besteden dit soort werkzaamheden uit aan een hoveniersbedrijf, maar met het juiste gereedschap ben je prima in staat om zelf het onderhoud te verzorgen. Zelfs als je twee linkerhanden hebt.

  • Het gras maaien kan eigenlijk iedereen. Het is echter wel een tamelijk tijdrovend karwei, zeker als je een wat groter gazon hebt. Maar met de nieuwste generatie robotmaaiers heb je er zelf vrijwel geen omkijken naar. Dat dus in feite de overtreffende trap van handig. Kies je ervoor om zelf te gaan maaien, overweeg dan de aanschaf van een elektrische grasmaaier met bladzuiger, zodat je niet achteraf nog met de grashark aan de slag hoeft te gaan.
  • Ook snoeiwerkzaamheden kun je heel goed in eigen beheer uitvoeren. Met een elektrische heggenschaar heb je de heg rond je bedrijfspand in korte tijd gekortwiekt zonder dat het je veel inspanning kost. Lees bij dergelijke apparatuur altijd goed de veiligheidsvoorschriften door en zorg ervoor dat die strikt worden nageleefd. Moeilijk is het bedienen totaal niet, iedereen kan het en het grote voordeel is dat je het even snel in een verloren uurtje kunt doen.
  • Zelf de tuin helemaal opnieuw ontwerpen? Dat kan natuurlijk ook. Met het juiste tuingereedschap in de hand kom je een heel eind. Maak vooraf een tekening op schaal, waarin je precies aangeeft wat waar moet komen te staan. Eigenlijk heb je er niet eens zo enorm veel voor nodig. De samenstelling van je tuin is bepalend voor de keuzes die je maakt bij het aanschaffen van gereedschappen. Een goede spade, hark en schoffel behoren eigenlijk wel tot de basisbenodigdheden.
  • Bij het aanbrengen van nieuwe beplanting in de tuin is het vooral een kwestie van kennis vergaren over de gewassen. Raadpleeg een plantengids of informeer bij de kweker wat de specifieke eisen zijn met betrekking tot de verzorging. Een veelgemaakte fout is overbeplanting van een tuin in wording. Houd altijd voldoende ruimte tussen de planten, want ze hebben vaak veel meer ruimte nodig dan je denkt en kunnen elkaar verstikken als ze te dicht op elkaar staan.

Related Post