MKB,Tips Grote ruimtes bevochtigen

Grote ruimtes bevochtigen

Grote ruimtes bevochtigen post thumbnail image

In een ideale situatie ligt de luchtvochtigheid in een ruimte tussen de 40 en 60 procent. Wanneer de luchtvochtigheid onder de 40 procent ligt kan het zijn dat je last krijgt van droge ogen, een droge huid of zelfs een droge hoest. Naast lichamelijke klachten kan het ook zijn dat houten meubels of je planten uitdrogen. Een luchtbevochtiger is een apparaat dat zorgt voor een goede luchtbevochtiging, dit kan in huis zijn maar ook bijvoorbeeld in een grotere ruimte zoals je magazijn, theater, laboratoria of andere ruimtes waar je de luchtvochtigheid snel en permanent op een gewenst percentage wilt hebben. Benieuwd naar luchtbevochtigers die grotere ruimtes kunnen bevochtigen? Lees het in dit blog!

Luchtbevochtigers voor industrieel gebruik

Met een luchtbevochtiger zorg je er dus voor dat de lucht in een ruimte vocht opneemt zodat de luchtvochtigheid in deze ruimte weer op peil komt. Luchtbevochtigers voor in huis zijn makkelijk te vinden maar deze hebben vaak niet de kracht om grote ruimtes te kunnen bevochtigen. Een goede oplossing hiervoor is om gebruik te maken van industriële bevochtigers. Idealin is een bedrijf dat foggers bouwt en ontwikkelt, deze foggers zijn in staat de luchtvochtigheid in grote ruimtes te verhogen. In deze foggers wordt het water door middelpuntvliedende kracht door een fijnmazig rooster geslagen. Dit resulteert in een nevel die bestaat uit extreem kleine waterdruppeltjes en een hoeveelheid water die in de lucht verneveld. Dankzij deze werking is de nevel veel groter dan die in andere soort luchtbevochtigers en bevochtig je zelfs de grootste ruimtes. 

Voor welke ruimtes

Ruimtes waarvoor deze foggers goed van gebruik kunnen zijn, zijn bijvoorbeeld magazijnen, drukkerijen, fabrieken en broeikassen. Wanneer jij bijvoorbeeld een magazijn of fabriek hebt waar je houten producten in opslaat of produceert, is het verstandig om een juiste luchtvochtigheid te hebben in deze ruimtes. Daarnaast zijn ze voor drukkerijen ook erg handig om er voor te zorgen dat het papier niet uitdroogt of juist de inkt nattig houdt. Industriële bevochtigers zijn op veel verschillende manieren in te zetten en handig in gebruik, ze brengen de luchtvochtigheid permanent op het gewenste peil en doen dit op een snelle manier. 

Related Post