MKB,Tips,ZZP De belangrijkste verzekeringen voor ondernemers op een rijtje

De belangrijkste verzekeringen voor ondernemers op een rijtje

De belangrijkste verzekeringen voor ondernemers op een rijtje post thumbnail image

Voor ondernemers is het cruciaal om goed verzekerd te zijn. Zeker als zzp’er kun je je het niet veroorloven om arbeidsongeschikt te raken zonder goede verzekering of opgezadeld te worden met schadekosten die niet gedekt zijn door een verzekering. Heb je te maken met ziekte, zoals een periode van herstellen van een burn-out, dan voorkomt een goede verzekering dat je als ondernemer failliet gaat. Maar wat zijn eigenlijk de belangrijkste verzekeringen die je als ondernemer af dient te sluiten?

Een goede autoverzekering voor je bedrijfswagen

Ben je als zzp’er of ondernemer met mensen in dienst veel op de weg? Dan is een autoverzekering natuurlijk onmisbaar. Door te kiezen voor een online vergelijkingssite, kun je besparen op je autoverzekering. Besparen op je autoverzekering is natuurlijk prettig, want waarom zou je te veel betalen? En een autoverzekering is helaas niet de enige verzekering die je als ondernemer nodig hebt, dus er zijn kosten genoeg.

Arbeidsongeschiktheidsverzekeing & aanvullende verzekering ziekte

Goed verzekerd zijn tegen ziektes die je verhinderen je werk uit te voeren, is in deze tijd absoluut noodzakelijk. Heb je een been gebroken als bouwvakker of moet je herstellen van een burn-out? Een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering en aanvullende ziektekostenverzekering bieden dan uitkomst

Aansprakelijkheidsverzekering

Sluit sowieso ook een betrouwbare aansprakelijkheidsverzekering voor je bedrijf af. Mocht e sprake zijn van schade die aan anderen wordt toegebracht, dan zijn deze kosten gedekt. Wanneer je meer mensen in dienst hebt als ondernemer, is een verzekering voor werknemersschade regelen aan te raden. Deze verzekering kun je als aanvullende polis aanvragen via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Mocht een medewerker die je in dienst hebt iets overkomen op het wek, dan ben je voor de schade gedekt!

Verzeker de inboedel van je bedrijf

Wanneer je grote voorraden spullen in je bedrijfspand hebt staan, computers, andere dure apparatuur en veel meubilair, dan is het aan te reden om hiervoor een goederen- en inventarisverzekering of een opstalverzekering af te sluiten. Mocht er sprake zijn van diefstal of een brand, dan kan dit type verzekeringen jouw bedrijf redden van de ondergang.

Kredietverzkering

Een verzekering die niet mag ontbreken als je als zzp’er of ondernemer met grote bestellingen en orders werkt, is een zogeheten kredietverzekering. Dit soort verzekeringen beschermen je in economisch onzekere tijden tegen partijen die een bestelling afnemen, maar om welke reden ook niet betalen. Mocht dit je onverhoopt overkomen, dan ben je tegen dit soort financiële tegenvallers beschermd.

Related Post