B2B CFD

CFD

CFD post thumbnail image

Bent u op zoek naar een soort belegging, om er in de toekomst financieel op vooruit te gaan? Probeer dan eens CFD, een steeds populairder wordende soort belegging. Bij een belegging is er altijd een vorm van ruil: men biedt kapitaal in ruil voor onzekere inkomsten in de toekomst. Het is een vorm van een investering waarbij geld wordt vastgelegd voor een bepaalde tijd. In dit artikel wordt uitgelegd wat CFD is, waar u mee te maken krijgt en waar u advies zou kunnen inwinnen.

CFD betekenis

CFD staat voor Contract for Difference. Vrij vertaald, een contract voor het verschil. Het zit namelijk zo met een CFD: er wordt gespeculeerd op een marktprijs zonder dat u een onderliggende waarde in uw bezit krijgt. U koopt een beleggingsproduct(aandelen, index, obligaties, valuta’s, vastgoed, wijn, turbo’s, sprinters, futures of beleggingsfondsen) zonder er eigenaar van te worden. Als belegger speculeert u of er een stijging of een daling van de onderliggende waarde zal gaan plaatsvinden. U beslist vervolgens wanneer u het contract sluit, dit kan na een paar uur, maanden of jaren. Sluit u het contract, dan wordt er ook bepaald of er een daling of een stijging heeft plaatsgevonden op dat moment en dat verschil moet u inleggen of krijgt u uitgekeerd.

CFD Trading

CFD trading kan al met een klein bedrag. CFD is dus voor een beginner een mooie manier van beleggen. U kunt er snel geld mee winnen, maar met iedere beleggingsvorm is er ook de kans dat u er juist geld mee verliest. Houd dus altijd een redelijke margin aan bij het beleggen. Wilt u beginnen, vind dan eerst een passende broker, maak een account aan, bepaal een doel en een strategie en handelen maar! Belangrijk om voordat u start met CFD trading, om eerst alle begrippen te kennen en veel kennis te vergaren. Zo voorkomt u de grootste teleurstelling omdat u ‘maar wat doet’.

CFD Broker

Een CFD broker is misschien wel het belangrijkste binnen CFD, want met een broker gaat u het contract aan. U wilt zeker weten dat u zaken doet met een betrouwbare partij. Kies daarom altijd voor een broker die valt onder een betrouwbare financiële autoriteit. Maar kijk ook naar de tarieven en voorwaarden en het handelsplatform dat de broker aanbiedt, hoe handig vindt u die? Kunt u de weg vinden op het platform? Alvorens u start, is het verstandig om er meerdere met elkaar te vergelijken.

Broker24 CFD

Brokers met elkaar vergelijken, dat kan via Broker24. Broker24 is een platform waar u de beste online brokers van Nederland kunt vergelijken, zodat u het beste kunt kiezen. Diensten en kosten worden met elkaar vergeleken. Kijk snel op de site voor meer informatie.

Related Post