MKB Lees dit eerst voordat je elke lamp vervangt voor LED

Lees dit eerst voordat je elke lamp vervangt voor LED

Lees dit eerst voordat je elke lamp vervangt voor LED post thumbnail image

Als je overweegt om voor je kantoor LED-lampen te kopen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet je letten op het aantal Lumen in plaats van wattage. Verder kun je het beste kiezen voor de lichtkleur helder wit, om de kantoorruimte het beste te verlichten. Daarnaast zijn er nog een paar zaken die je over LED moet weten.

Niet alle verlichtingsarmaturen zijn geschikt voor LED

Je weet waarschijnlijk dat LED-lampen aanzienlijk koeler zijn dan hun gloeiende neven. Dat betekent echter niet dat ze geen warmte produceren. LED-lampen worden heet, maar de warmte wordt weggetrokken door een koellichaam in de basis van de lamp. Vanaf daar verdwijnt de warmte in de lucht en blijft de LED-lamp koel, waardoor de belofte van een zeer lange levensduur behouden blijft.
En daarin schuilt het probleem: de lamp heeft een manier nodig om de warmte af te voeren. Als een LED-lamp in een afgesloten behuizing wordt geplaatst, kan de warmte niet weg en wordt deze direct teruggestuurd naar de lamp. Dat zorgt voor een minder lange levensduur.

Overweeg waar in je kantoor je LED-lampen wilt plaatsen. Als je volledig of half gesloten armaturen hebt, kun je het beste kiezen voor LED-lampen die zijn goedgekeurd voor verzonken of besloten ruimtes.

De aanschafprijs kan hoger zijn

LED-lampen zijn meestal net als elektrische auto’s: goedkoper om te rijden, maar prijziger bij de aanschaf. Gelukkig is de concurrentie toegenomen en zijn LED-lampen in prijs gedaald, maar je moet toch verwachten dat je er vaak meer voor betaalt dan voor een spaarlamp of halogeenlamp. Toch kun je ook goedkoop led lampen bestellen. Als ondernemer zie je het uiteraard als een investering die de aanschafprijs ruimschoots goed maakt. Uiteindelijk zullen LED-lampen immers goedkoper zijn door de langere levensduur van de lamp en het lagere energieverbruik.

Related Post