Zakelijk auto De voordelen van zakelijk autorijden voor ondernemers

De voordelen van zakelijk autorijden voor ondernemers

De voordelen van zakelijk autorijden voor ondernemers post thumbnail image

Veel ondernemers kiezen voor slim zakelijk rijden door een zakelijke auto te leasen of een voordelige zakenauto te kopen. Een privé auto kan ook als zakelijke auto gebruikt worden. Wat zijn de voordelen van een zakenauto kopen vergeleken met een auto zakelijk leasen? Je leest het in dit blog.

Een koopauto als zakenauto gebruiken

Een auto kopen om als zakelijke wagen te gebruiken heeft diverse voordelen. Met name fiscaal is een zakelijke auto aantrekkelijk. Rijdt je zakelijk in jouw privé auto, dan mag je bijvoorbeeld 0,19 eurocent per kilometer aftrekken van de belasting. Je moet dan wel minder dan 500 kilometer per jaar privé in de betreffende auto rijden. 

Wat je ook kunt doen om kosten te besparen: een autoverzekering vergelijken via een online vergelijker. De autoverzekering vergelijken en een voordelige autoverzekering afsluiten op Overstappen.nl kan een fikse extra besparing op de maandlasten opleveren. 

Verder is het aan te raden om jouw auto op naam van de zaak te zetten. Dan mag je namelijk alle kosten aftrekken van de belasting. Dit geldt ook voor de ook afschrijvings- en financieringslasten. Verder, een vierde tip; het is aan te raden om te kiezen voor een auto met een zo minimaal mogelijke CO2-uitstoot. Dit is namelijk gunstig voor de bijtelling, die wordt bepaald aan de hand van de CO2-emissie van jouw zakelijke auto.

Een zakelijke auto leasen heeft ook flink wat voordelen

Het leasen van een zakenauto is zeker ook aantrekkelijk. Met name interessant is om een occasion te leasen, waar de afschrijving van de eerste gebruiksjaren al vanaf is. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Net als bij een eigen privé auto of koopwagen als zakelijke auto gebruiken, zijn er bij zakelijk leasen diverse fiscale voordelen. Zo kunnen de gefactureerde btw-kosten teruggevorderd worden bij de Belastingdienst als je aangifte doet van jouw inkomsten. Verder zijn de rentelasten en afschrijvingskosten belastingtechnisch eveneens aftrekbaar. Een derde aantrekkelijk punt van leasen is natuurlijk dat je als zakenman, zzp’er of ondernemer helemaal ontzorgd wordt. Bij leasen is namelijk alles inbegrepen en betaal je alle kosten via één maandelijkse factuur. De verzekering, wegenbelasting, APK en eventuele reparaties zijn hierbij inbegrepen. Dit maakt de factuur lekker overzichtelijk: je weet precies welk bedrag je per maand je kwijt bent aan zakelijk autorijden. Tegelijk houd je veel extra tijd over, omdat alles rond jouw auto – behalve het tanken – door het leasebedrijf geregeld wordt. Veel gemakkelijker kun je het jezelf natuurlijk niet maken!

Leasen zakelijke auto: veel eigen invloed

Ten slotte: het fijne aan een leasecontract is dat je zelf, als gebruiker, de looptijd van het contract bepaalt. Zo kun je leasen voor een korte periode, maar ook voor langere tijd. En verder heb je de keuze uit een nieuwe auto leasen, of een gebruikte, als nieuwe occasion leasen. De keuze is aan jou!

Related Post