Financieel De pluspunten en voordelen van een goede financiële administratie

De pluspunten en voordelen van een goede financiële administratie

De pluspunten en voordelen van een goede financiële administratie post thumbnail image

Ben je een startend ondernemer, dan zijn er heel wat tips voor beginnende ondernemers die je best ter harte mag nemen. Het mooie van het ondernemerschap is dat je veel kunt leren van de fouten die door je voorgangers zijn gemaakt. Typische voorbeelden van ondernemers die het te licht opnamen, zijn zzp’ers die onvoldoende of niet de juiste verzekeringen afsloten, die in het begin te veel geld uitgaven of ondernemers die te weinig aan p.r. en marketing deden en daardoor geen gezond klantenbestand opbouwden. Een van de belangrijkste tips voor beginnende ondernemers die we je kunnen meegeven, is om je financiële administratie goed op orde te hebben. Want een professioneel opgestelde financiële administratie voorkomt een hoop narigheid en heeft nog veel mer voordelen te bieden. Hieronder lees je wat het belang is van een strak georganiseerde financiële administratie voor jouw bedrijf.

Klanten betalen je facturen op tijd of in elk geval sneller

Heb jij voor je bedrijf een gestroomlijnde administratie op touw gezet? Dan mogen we je nu al feliciteren, want jouw business financieel administreren is een van de belangrijkste bedrijfsaspecten die er is. Een inzichtelijke financiële administratie helpt je om voortdurend inzicht te hebben in de cashflow, spaartegoeden en winst van jouw bedrijf. Je ziet precies welke facturen al wel of nog niet betaald zijn. Hierdoor kun je snellere én betere financiële beslissingen maken. Uiteindelijk leidt dit tot een hogere omzet en daarmee ook meer financiële slagkracht. Daarbij kun je jouw financiële administratie nog beter regelen dan deze al was.

Je investeert slimmer en neemt meer verantwoorde beslissingen

Een goede en overzichtelijke administratie voeren, betekent dat een overzicht hebt van alle inkomsten en uitgaven (zoals verzekeringen, inkoop, investeringen, overheadkosten, etc.) van je bedrijf. Hierdoor zie je snel hoeveel er binnenkomt, wat er aan geld uitgaat en wat je overhoudt. In perioden waarin je meer winst maakt, kun je er door het heldere financiële overzicht voor kiezen om te gaan investeren. En als het allemaal even iets minder goed loopt, kun je daar direct op in spelen door even voorzichtig te zijn met je uitgaven.

Gemakkelijker je btw-aangifte doen

Prettig aan een overzichtelijke financiële administratie is het feit dat je daardoor snel en gemakkelijk je btw-aangifte kunt doen. Zonder een heldere administratie je btw-afdracht regelen is geen fijne klus. Maar houd je alle financiën overzichtelijk bij? Dan is je aangifte invullen snel geregeld en bespaar je jezelf een hoop moeite en tijd!

Related Post