Financieel De cryptocurrency markt blijft volatiel

De cryptocurrency markt blijft volatiel

De cryptocurrency markt blijft volatiel post thumbnail image

De cryptomarkt is het afgelopen jaar wederom volatiel gebleken: de koersen schommelen soms behoorlijk en zijn eigenlijk niet te voorspellen. De verwachtingen crypto 2020 zijn dat dit nog wel even zo blijft, maar dat er ook kans is op een groeiende markt gezien de optimistische voorspellingen die sommige investeerders hebben. De Bitcoin verwachtingen 2021 zijn dan ook overwegend positief. Vanwege de goede crypto verwachtingen besluiten sommige kapitaalkrachtigen zelfs om een deel van hun zakelijk krediet in crypto’s te stoppen, zo vernamen we recent op een website met crypto nieuws. Natuurlijk is het investeren van zakelijk krediet in cryptocurrencies en/of Bitcoin een behoorlijk risico. Toch wagen meerdere investeerders het erop vanwege hun hoge verwachtingen crypto 2020 en de positieve Bitcoin verwachtingen 2021. Maar in welke crypto investeren is nu echt verstandig en winstgevend?

bitcoin-verwachtingen-2021

De Bitcoin en de Litecoin floreerden begin 2020 weer als vanouds

Opmerkelijk aan de crypto verwachtingen was in 2020 het grote crypto nieuws dat de Bitcoin het in de eerste maanden van het jaar, ondanks de coronacrisis, opmerkelijk goed deed. De munt steeg flink in waarde, namelijk met zo’n 40 tot 50 procent in de maanden januari en februari 2020. Maar vraag je je af in welke crypto investeren nog meer slim is, dan moet je zeker ook Litecoin niet vergeten. Deze digitale munt groeide in dezelfde periode liefst 100 procent in waarde!

crypto-verwachtingen

Daarna weer een flinke daling

Vanaf halverwege februari 2020 lieten de koersen van digitale betaalmiddelen weer een dalende lijn zien. In februari en maart zakte de koers van de Bitcoin met ruim 60 procent, terwijl de waarde van Litecoins met maar liefst 70 procent daalde. Vermoedelijk speelde, zo meldde een website met crypto nieuws, de schok van de coronacrisis hierbij een belangrijke rol en gingen investeerders voor safe door extra geld uit hun cryptocurrencies te halen, mocht de crisis uitlopen op financiële malaise. Vanwege toen wat negatieve verwachtingen crypto 2020 besloten veel ondernemers geen zakelijk krediet meer in digitale betaalsystemen te stoppen en (even) pas op de plaats te maken. Tussen haakjes zetten we met opzet ‘even’, want vanaf halverwege maart 2020 trok de volatiele crypto bijzonder goed aan. Hoe kon dat gebeuren?

Een aantrekkende cryptomarkt in 2020 en 2021?

Vanaf halverwege maart vlogen de koersen van de crypto currencies weer flink omhoog. Tussen half maart en begin juni groeide Bitcoin qua waarde met meer dan 165 procent. Tegelijk liet een andere populaire crypto munt, de Ripple, een stijging van maar liefst 80 procent zien. Als er conclusies getrokken kunnen worden over de toekomstige koersen en de bitcoin verwachtingen 2021, dan is het wel dat de volatiliteit in de cryptomarkt niet één-twee-drie zal verdwijnen. Maar juist die volatiliteit van crypto’s biedt kansen als je snel geld wilt verdienen. Enig geluk heb je daarbij wel nodig, want soms dan de koers ineens omslaan. Leg daarom nooit meer geld in dan je voor je levensonderhoud kunt missen!

Related Post