Financieel,Tips Geld lenen voor ondernemers

Geld lenen voor ondernemers

Geld lenen voor ondernemers post thumbnail image

Als ondernemer kan het lastig zijn om een hypotheek te krijgen of een andere vorm van zakelijk geld lenen. Heb je een vast contract, dan kun je die aan een bank of andere kredietverstrekker laten zien en is alles zo gepiept, maar als ondernemer ligt dat anders. Bij ondernemers gaan de kredietverstrekkers ervan uit dat jouw inkomen elke maand anders is. Daarom kijken zij bij het bepalen van je hypotheek naar de inkomsten als zelfstandige over de laatste 3 jaar. Houdt daar dus rekening mee voordat je zo’n gesprek aangaat. 

De meeste mensen zullen voor het kopen van een huis een hypotheek moeten afsluiten. Het is tegenwoordig steeds belangrijker om dan eigen vermogen te hebben, waardoor je de gewenste woning, deels door eigen vermogen, en deels door krediet, kunt kopen. Als ondernemer kun je het beste een hypotheek afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), omdat deze een stuk makkelijker aan een zelfstandige wordt verstrekt. Mocht het bedrijfspand of de woning in het ergste geval gedwongen moeten worden verkocht, dan is het risico voor de kredietverstrekker een stuk lager dan bij een hypotheek zonder NHG.

Doorlopend krediet voor ondernemers

Voor kleinere uitgaven kun je als zelfstandige kiezen voor doorlopend krediet. Dit soort kredieten zijn veel flexibeler en de rente hierop is variabel. Het kan een behoorlijk verschil maken om bij een lage rentestand dit krediet op te nemen, dus let hier goed op. Je bepaalt bij een doorlopend krediet wat de looptijd is, niet op de rente in die periode. Als je meer zekerheid zoekt, kun je beter voor een persoonlijke lening gaan.

Voor andere grote uitgaven kiezen veel ondernemers voor een persoonlijke lening. Dit zijn eigenlijk standaard leningen bij banken en andere kredietverstrekkers, waar gekeken wordt naar maandtermijn, looptijd en rente. Het voordeel hiervan is dat je direct over een grotere som geld beschikt die je kunt investeren. Houdt er uiteraard wel rekening mee dat je het maandbedrag kunt betalen en met de rente op dat moment.

Zoek goed naar de beste lening voor jou 

Als ondernemer loont het de moeite om goed te zoeken naar de juiste lening voor jou. Er zijn tegenwoordig tal van aanbieders met verschillende soorten leningen. Let altijd goed op het rentepercentage en of deze variabel is. Vergelijk tal van aanbieders zelf en gebruik eventuele speciale websites hiervoor. Zorg dat je overzicht hebt en zo de beste en goedkoopste lening kunt afsluiten.

Related Post