B2B,Tips Dankzij deze tips wordt het openen van jouw tattoostudio een waar succes!

Dankzij deze tips wordt het openen van jouw tattoostudio een waar succes!

Dankzij deze tips wordt het openen van jouw tattoostudio een waar succes! post thumbnail image

Tegenwoordig starten veel mensen met een eigen bedrijf, in de hoop een gat in de markt te hebben gevonden. Een investering in een goed bedrijf kan op de lange termijn veel omzet en winst opleveren, maar er komt wel het nodige bij kijken. Je moet je natuurlijk wel goed van tevoren inlezen, zodat je weet waar je op moet letten en waar je wellicht nog wat geld en tijd moet investeren. Hieronder vind je daarom een aantal tips die je mee kan nemen bij het openen van jouw eigen tattoostudio!

Hygiëne

Een goede hygiëne is een van de belangrijkste eisen van een nieuwe tattoo studio. Een tattoo studio waar het vuil op de grond ligt en waar het stof op de plinten ligt, daar wil niemand komen. Bovendien is er een grote kans dat de tattoos die gezet worden met bijvoorbeeld een vieze naald die niet steriel is, gaan ontsteken. Het is dus van cruciaal belang dat je eigen tattoostudio goed is ontsmet, ook voor een stukje klantenbinding. Investeer daarom in hoogwaardige materialen van goede kwaliteit, zoals een luxe tattoomachine en een uitgebreide tattoonaald.

Een goed bereikbare locatie

Voordat je je tattoostudio gaat openen, is het belangrijk dat je een ondernemingsplan hebt opgesteld en dat je weet waar je aan begint. Zo is ook het kiezen van de juiste locatie van groot belang. In een grote stad is het vaak gemakkelijker om een studio te openen, omdat je dan beter bereikbaar bent. Het is bijvoorbeeld heel handig om een studio te openen vlak bij een tram- of bushalte. Zo hoeven mensen minder moeite te doen om jouw tattoostudio te bereiken, en zal dit betekenen dat ze eerder bereid zijn om langs te komen.

Zorg voor voldoende marketing

Als je een nieuwe studio gaat openen, dan is het ook handig om een beetje reclame te maken. Anders weten potentiële klanten natuurlijk niet van je bestaan af, en dat zou erg zonde zijn. Misschien kan je folders laten drukken en deze bij mensen in hun brievenbus bezorgen, maar tegenwoordig gebeurt er ook veel via sociale media. Begin een Facebook- of Instagramaccount voor je studio en de klanten zullen binnenstromen.

Tattoofranchise via Inksane

Een ideale manier om je eigen tattoostudio te openen is door je aan te sluiten bij de tattoofranchise Inksane. Zo heeft Inksane inmiddels 4 verschillende franchises waarbij tattoo Gent sinds april dit jaar geopend is. Met een tattoo franchise ben je aangesloten bij een tattoo keten met veel ervaring en kennis. Bij de Inksane Franchise wordt je opgeleid tot een zelfstandig tattoo shop eigenaar. Zij kunnen jou als franchise ondernemer helpen bij zaken zoals administratie, reclame en het gebruik van de juiste software voor het maken van planningen. 

Related Post