Tips,Zakelijk auto De fiscale voordelen van een youngtimer

De fiscale voordelen van een youngtimer

De fiscale voordelen van een youngtimer post thumbnail image

Zakelijk rijden in een youngtimer: wellicht heb je er al zzp’er of bedrijfseigenaar al wel eens van gehoord. Maar wat is een youngtimer precies voor soort auto? En wat zijn de voordelen van zakelijk rijden als je een youngtimer gebruikt? Hoe ziet de youngtimer regeling 2020 en de bijtelling auto van de zaak eruit, bijvoorbeeld als je kiest voor elektrisch rijden? Je leest het in dit artikel over het fiscaal voordeel zakelijk rijden met een youngtimer.

youngtimer-regeling-belastingdienst

Wat wordt er bedoeld met een youngtimer autotype?

Een youngtimer is een auto die ouder is dan vijftien jaar. Onder een oldtimer worden auto’s verstaan die boven de 25 jaar oud zijn. Een youngtimer is dus feitelijk een vrij oude auto, maar minstens tien jaar jonger dan wat we onder een oldtimer verstaan. Een van de grote voordelen van een youngtimer, is dat deze auto’s al goed ingereden zijn.

occasion-voor-zakelijk-gebruik

Lage bijtelling bij zakelijk rijden in een youngtimer

Er zijn diverse voordelen van zakelijk rijden met een youngtimer. Interessant is bijvoorbeeld het zakelijk voordeel van een auto ouder dan 15 jaar inzake de bijtelling. De btw bijtelling auto ouder dan 15 jaar is gunstig, omdat de bijtelling auto van de zaak in het geval van youngtimers een stuk lager ligt dan bij nieuwere auto’s. De btw bijtelling auto ouder dan 15 jaar is voordelig, want deze wordt berekend over de dagwaarde van de auto (de werkelijke waarde van dit moment, die bepaalt wordt via een taxatierapport) en niet over de cataloguswaarde (de oorspronkelijke nieuwwaarde van de auto). De bijtelling is hierbij maximaal 35 procent, zo bepaalt de youngtimer regeling belastingdienst. Dit lijkt veel, maar youngtimer regeling belastingdienst is interessant omdat de huidige waarde stukken lager ligt dan de cataloguswaarde van de auto waarin je rijdt. Naast dit zakelijk voordeel van een auto ouder dan 15 jaar zijn er nog andere interessante aspecten aan een youngtimer regeling 2020.

btw-bijtelling-auto-ouder-dan-15-jaar

Lage afschrijvingskosten als voordeel

Er is naast de netto geringe btw bijtelling auto ouder dan 15 jaar nog een ander fiscaal voordeel zakelijk rijden. Als je kiest voor een youngtimer rijden als je kiest voor een youngtimer in plaats van elektrisch rijden, profiteer je van zeer beperkt verlies qua afschrijving. De afschrijving van een youngtimer is ieder jaar te verwaarlozen, omdat de auto die je rijdt al vijftien jaar is. Dit is een van de grote financiële voordelen van zakelijk rijden in een youngtimer. Vergelijk rijden in een youngtimer op dit vlak maar eens met een bedrijfsauto rijden die spiksplinternieuw is. De eerste jaren schrijf je dan veel geld af. Bij een youngtimer is hiervan geen sprake en rijdt je naar verhouding veel voordeliger rond.

Related Post