Tips LED verlichting voor bedrijven kent vele voordelen

LED verlichting voor bedrijven kent vele voordelen

LED verlichting voor bedrijven kent vele voordelen post thumbnail image

LED verlichting is de verlichtingsoplossing geworden voor bedrijven. Het biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele verlichtingsopties, zoals halogeen en TL. LED verlichting is energiezuiniger, veiliger, gaat langer mee en is kosten effectiever dan traditionele verlichting.

Energiebesparing

LED verlichting verbruikt minder stroom dan traditionele verlichting. Dit betekent dat bedrijven geld kunnen besparen op hun energierekening door over te schakelen op LED verlichting. De energiebesparingen van LED verlichting kunnen oplopen tot 70-80%. Deze besparingen kunnen na verloop van tijd oplopen en bedrijven helpen op de lange termijn geld te besparen.

Veiliger

LED verlichting is ook veiliger dan traditionele verlichtingsbronnen, omdat het minder warm wordt dan traditionele verlichtingsbronnen, wat het risico op brand kan helpen verminderen. Daarnaast bevat LED verlichting geen kwik of andere gevaarlijke materialen, die gevaarlijk kunnen zijn als ze in het milieu terechtkomen. Voor industriële bedrijven is goede verlichting zeer belangrijk voor medewerkers om veilig te kunnen werken. Gecertificeerde led verlichting werkplaats is hiervoor een slimme keuze. Denk bijvoorbeeld aan IP65 armaturen. Deze zijn zeer geschikt voor industriële bedrijven, omdat deze bestand zijn tegen water en stof.

Langere levensduur

LED verlichting heeft ook een lange levensduur. De meeste LED lampen hebben een gemiddelde levensduur van gemiddeld 35.000 uur, wat veel langer is dan traditionele verlichtingsbronnen. Een gloeilamp gaat gemiddeld maar 1.000 branduren mee en een halogeenlamp 3.500 uur. Dit betekent dat bedrijven geld kunnen besparen wanneer ze kiezen voor LED verlichting, omdat ze deze minder vaak te hoeven vervangen.

Kosteneffectief

LED verlichting is ook kosteneffectief. LED verlichting is vooraf duurder dan traditionele verlichtingsbronnen, maar verdient zichzelf na verloop van tijd vaak terug dankzij de energiebesparing en de lange levensduur. LED verlichting vereist ook zeer weinig onderhoud, wat bedrijven verder kan helpen geld te besparen. Bovendien is LED verlichting er in verschillende maten en vormen, zodat bedrijven de perfecte pasvorm voor hun behoeften kunnen vinden.

Veelzijdig

Ten slotte is LED verlichting veelzijdiger dan traditionele verlichtingsbronnen. LED lampen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, die kunnen worden aangepast aan de sfeer van een ruimte. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld showrooms. Omdat LED verlichting kan gebruikt worden om specifieke producten en gebieden te benadrukken. Railspots, inbouwverlichting en pendellampen zijn zeer geschikt als showroom verlichting. LED verlichting biedt ook een betere kleurweergave en een hogere lichtopbrengst dan traditionele verlichting, waardoor producten er aantrekkelijker uitzien.

Vele voordelen

In het algemeen biedt LED verlichting een verscheidenheid aan voordelen voor bedrijven. Door over te schakelen op LED verlichting kunnen bedrijven geld besparen op hun energierekening, hun onderhoudskosten verlagen en een betere sfeer creëren in hun werkruimte. Met zijn energie-efficiëntie, lange levensduur en veelzijdigheid wordt LED verlichting snel de voorkeursoptie voor diverse soorten bedrijven.

Related Post