MKB,Zakelijk auto Groen ondernemen door elektrisch rijden, wat komt daar allemaal bij kijken?

Groen ondernemen door elektrisch rijden, wat komt daar allemaal bij kijken?

Groen ondernemen door elektrisch rijden, wat komt daar allemaal bij kijken? post thumbnail image

De consument leeft steeds bewuster. We eten minder vlees en vaker biologisch voedsel. Het gebruik van duurzame energie neemt toe en mensen denken na over energiebesparende maatregelen voor hun woning. Ook ondernemers zijn bewuster bezig. Groen ondernemen is nodig om de aarde te behouden. Door groen te ondernemen verzekert u ook het bestaansrecht van uw organisatie op lange termijn. Organisaties die milieuverontreinigend zijn, hebben steeds minder toekomstperspectief. Ook de overheid stimuleert duurzaam ondernemen. Bovendien worden de regels steeds strenger waardoor het bedrijfsleven ook gedwongen wordt groener te worden. Gebruik maken van elektrische bedrijfswagens hoort daarbij tot de mogelijkheden. Wij lichten toe wat er komt kijken bij elektrisch rijden.

Laden van de elektrische auto

De aanschafprijs van een elektrische auto is hoger, maar het opladen en de onderhoudskosten zijn voordeliger dan bij auto’s op diesel of benzine. Heeft u een wagenpark dat bestaat uit elektrische auto’s, dan schaft u ook eigen laadpalen aan. Deze zijn geschikt voor elke elektrische auto. Laden via een laadpaal is veiliger dan in een gewoon stopcontact vanwege de belasting van een elektrische auto. Laadstations zijn speciaal geschikt voor het laden van auto’s, ook zijn ze sneller. Daarnaast stelt u in wie op het oplaadpunt mag laden en binnen welke tijdsblokken.

Efficiënt gebruik van energie

Door gebruik te maken van alternatieve energiebronnen zoals zonne-energie, kan er op zonnige dagen ook een energieoverschot ontstaan. Door gebruik te maken van smart grid solutions wordt de vraag naar energie en het aanbod ervan op elkaar afgestemd. Dit systeem zorgt voor energiebesparing binnen uw bedrijf door bewuster om te gaan met energie. Met een smart grid beschikt u over de informatie wanneer de stroom goedkoop is en hoe u daar op kunt inspelen. Hiermee stuurt u ook het opladen van zakelijke Tesla’s of andere elektrische auto’s. Het gaat dan niet alleen om de prijs, maar ook om de beschikbare capaciteit. Het laadvermogen wordt aangepast aan de hand van het beschikbare vermogen. Is er veel energie, dan gaat er meer vermogen naar de laadpalen en wordt elders in het bedrijfspand veel energie gebruikt, dan wordt het vermogen naar beneden bijgesteld.
Dit systeem is volop in ontwikkeling en de verwachting is, dat in de toekomst een teveel aan energie tijdelijk kan worden opgeslagen in elektrische auto’s en bij een toename van de vraag door het smart grid weer uit de auto’s kan worden gehaald.
Groen ondernemen, daar hoort elektrisch rijden bij. Door nieuwe ontwikkelingen wordt dit steeds eenvoudiger en aantrekkelijker.

Related Post