B2B,Financieel Bedrijf beginnen zonder geld? 3 manieren om de start te financieren!

Bedrijf beginnen zonder geld? 3 manieren om de start te financieren!

Bedrijf beginnen zonder geld? 3 manieren om de start te financieren! post thumbnail image

Een bedrijf beginnen zonder geld is een lastige opgave. Er is veel om over na te denken wanneer je een bedrijf begint. Afhankelijk van het soort bedrijf zal je een meer of minder grote inleg moeten doen om een vliegende start te kunnen maken. Wanneer je bijvoorbeeld zelf kleding wilt gaan maken en verkopen, dan zal je eerst alle materialen zelf moeten kopen. Dat kost geld. Ook wanneer je je website vindbaar wilt maken online. Een webdesigner, een online marketing specialist, allemaal zaken die de nodige kosten met zich meebrengen. Dit moet je wel kunnen financieren. Maar hoe doe je dat wanneer je nauwelijks over extra spaargeld beschikt? Hier vind je 3 manieren om de start van je bedrijf zo goed mogelijk te financieren.

1.      Lening aanvragen bij de bank

Een lening aanvragen bij de bank is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt. Dit is ook de optie die verreweg het vaakst wordt gekozen bij het financieren van een bedrijf. Om voor een financiering door de bank in aanmerking te komen, moet er wel aan enkele zaken worden gedacht. Zo zal een bank bijvoorbeeld altijd vragen om een ondernemingsplan. Hierin moet duidelijk worden aangegeven om wat voor bedrijf het gaat, hoe je je kansen schat, hoe je de lening wilt gaan terugbetalen en in hoeverre je kunt aantonen dat het bedrijf succesvol zal zijn.

Wees je er wel van bewust dat een lening áltijd geld kost. Er zijn wel manieren waarop je op de lening kunt besparen. Door bijvoorbeeld de verschillende leningen te vergelijken en voor de aanbieder te kiezen met de beste voorwaarden. Kies daarom nooit zomaar een lening of aanbieder, maar verdiep je hier goed in. Het laatste wat je wilt is nóg meer extra kosten aan het prille begin van je bedrijf.

2.      Hulp vragen aan familie en vrienden

Nog een veelgebruikte methode is om hulp vragen aan familie en vrienden bij de financiering van je bedrijf. Wanneer zij weten wan jouw grootse plannen en diepste verlangen om een eigen bedrijf te beginnen, willen ze misschien allemaal wel een handje meehelpen om bij de financiering te helpen. Misschien kan jouw directe omgeving zo wel heel waardevol zijn. Bedenk wel goed dat lenen van familie en vrienden soms spanningen op kan leveren. Familie en geldzaken horen eigenlijk gescheiden te blijven om discussies te voorkomen. Indien je toch met hun voorstel akkoord gaat, is het goed om alle afspraken op papier te zetten. Zo kan hier later geen ruzie over ontstaan en is alles voor beide partijen duidelijk.

3.      Particuliere investeerders

Er zijn tegenwoordig ook heel veel particuliere investeerders die graag helpen om startende bedrijven een duwtje in de juiste richting te geven. Dit zijn vaak zelf ondernemers of oud ondernemers die een deel van hun kapitaal hebben vrijgesteld om nieuwe ondernemers op weg te helpen. Houd er wel rekening mee dat deze investeerders niet zomaar een investering doen. Je zal ze niet alleen moeten overtuigen met een goed ondernemingsplan, maar ze ook enige betrokkenheid moeten gunnen.

Related Post

serverkast-2

Serverkast kopen?Serverkast kopen?

Wanneer alle netwerkbenodigdheden en netwerkkabels bij elkaar samenkomen op één plek, zoals het geval is bij vrijwel alle bedrijven en organisaties, biedt een serverkast uitkomst.  Welke serverkast kies ik? Houdt