Tips Waar moet je op letten als je een hypotheek gaat afsluiten?

Waar moet je op letten als je een hypotheek gaat afsluiten?

Waar moet je op letten als je een hypotheek gaat afsluiten? post thumbnail image

Het afsluiten van een hypotheek is de grootste lening die de meeste mensen in hun leven aan gaan. Verstandig dus om hier goed mee om te gaan, zodat je in de toekomst niet in een keer voor nare verrassingen komt te staan. In een tijd waarin huizen snel verkocht worden, is het zaak om duidelijk te hebben waar je op moet letten bij het afsluiten van een hypotheek. 

Een hypotheek van NIBC zal anders in elkaar zitten dan een hypotheek van een andere verstrekker. Dit omdat NIBC zijn eigen koers vaart, net zoals andere hypotheekverstrekkers dit ook doen. In grote lijnen zullen ze op elkaar lijken, maar vergelijk de hypotheken onderling goed, omdat het een commitment is voor vele jaren.

Eigenlijk is een hypotheek natuurlijk een lening die er is om een woning te kunnen kopen. Ondertussen bestaan er echter wel veel verschillende soorten hypotheken, zoals de bankhypotheek, de hybride hypotheek of de spaarhypotheek. Zet voor jezelf dan ook de verschillende soorten hypotheken op een rijtje, zodat je weloverwogen de juiste keuze voor jou kunt maken. Kies je de verkeerde, dan kun je daardoor in de problemen komen en in het ergste geval je woning kwijt raken.

Je financiële situatie vormt de basis voor de keuze van de juiste hypotheek voor jou

De basis voor het afsluiten van de juiste hypotheek moet altijd de financiële situatie zijn, oftewel hoeveel geld kun jij per maand opbrengen aan hypotheek waarbij je alle andere lasten ook kunt betalen en ook nog kunt eten. Kies jij voor een te hoog hypotheek bedrag, dan kan dit ervoor zorgen dat je lange tijd, een hypotheek gaat altijd over een langere periode, krap zult zitten. Nu is het fijn om een eigen woning te hebben, maar niet ten koste van alles.

Het maandbedrag dat je gaat betalen hangt af van de grootte van het te lenen bedrag, de looptijd, het type hypotheek en de rente. Al deze variabelen worden bepaald door jouw situatie. Wat is je inkomen bijvoorbeeld, of hoeveel andere vaste lasten heb je elke maand? Ben je een starter op de woningmarkt, of sluit je een hypotheek af zonder te verhuizen? Allemaal zaken die invloed hebben op het type hypotheek je kunt afsluiten.

Wij raden je aan om altijd een hypotheekofferte te laten opmaken. Dit wordt door een expert gedaan ,die de wereld van hypotheken kent en goed kan inschatten wat voor jou de beste hypotheek is.

Related Post