B2B,Marketing Aanstekers: van noodzaak tot promotiemateriaal

Aanstekers: van noodzaak tot promotiemateriaal

Aanstekers: van noodzaak tot promotiemateriaal post thumbnail image

Aanstekers werden uitgevonden als een handig hulpmiddel om vuur te maken en werden aanvankelijk vooral gebruikt voor het aansteken van sigaren, sigaretten en pijpen. Het maken van vuur was van oudsher een essentiële vaardigheid voor de mens om te overleven, en de uitvinding van aanstekers maakte dit proces een stuk gemakkelijker en efficiënter. In de loop der tijd zijn aanstekers ook populair geworden als modeaccessoire en verzamelobject, naast hun praktische toepassingen. Tegenwoordig worden aanstekers gebruikt in een breed scala aan toepassingen, van het aansteken van barbecues en kampvuren tot het ontsteken van kaarsen en lantaarns.

De eerste aansteker werd in 1823 uitgevonden door de Duitse chemicus Johann Wolfgang Döbereiner. Deze aansteker, bekend als de Döbereiner’s lamp, gebruikte waterstofgas dat ontstoken werd door een platina katalysator.

In 1859 patenteerde de Fransman Philippe Lebon de eerste aansteker met lucifers, die zwavel gebruikte om de luciferkoppen te ontbranden. In de jaren daarna werden verschillende andere soorten aanstekers ontwikkeld, waaronder de Zippo-aansteker in 1932 en de BIC-aansteker in 1973.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten aanstekers beschikbaar, waaronder wegwerpaanstekers, herbruikbare aanstekers op gas en elektrische aanstekers.

Wanneer werden aanstekers ingezet als promotiemiddel?

Aanstekers werden voor het eerst ingezet als promotiemiddel in de jaren 1950 en 1960, toen sigarettenmerken aanstekers begonnen te bedrukken met hun logo’s en deze uitdeelden aan klanten. Dit bleek een zeer effectieve marketingstrategie te zijn, aangezien aanstekers een handig en praktisch voorwerp zijn dat vaak wordt gebruikt en meegenomen, waardoor de merknaam constant onder de aandacht blijft.

In de jaren daarna begonnen ook andere bedrijven en organisaties aanstekers te gebruiken als promotiemiddel, vaak bedrukt met hun logo’s of boodschappen. Tegenwoordig zijn bedrukte aanstekers een populair promotieartikel en worden ze vaak gebruikt op beurzen, festivals, evenementen en als relatiegeschenk.

Op welke manieren kan je een aansteker bedrukken?

Er zijn verschillende manieren om een aansteker te bedrukken, waaronder:

  1. Tampondruk: Dit is een veelgebruikte druktechniek waarbij een ontwerp op de aansteker wordt gestempeld met een siliconen stempel. Deze methode is geschikt voor het bedrukken van logo’s en tekst in één of meerdere kleuren.
  2. Zeefdruk: Bij zeefdruk wordt een sjabloon met het ontwerp op de aansteker geplaatst en wordt de inkt erdoorheen gedrukt. Dit is geschikt voor het bedrukken van grotere ontwerpen en meerdere kleuren.
  3. Lasergravure: Bij lasergravure wordt het ontwerp met een laserstraal in het materiaal van de aansteker geëtst. Dit creëert een duurzame en hoogwaardige gravure die niet vervaagt of slijt.
  4. Digitale druk: Bij digitale druk wordt het ontwerp op de aansteker geprint met een digitale printer. Deze techniek is geschikt voor het bedrukken van kleurrijke ontwerpen en foto’s.

De keuze van de druktechniek hangt af van het gewenste ontwerp en het materiaal van de aansteker.

Wil jij aanstekers laten bedrukken? Dit kan je online gemakkelijk doen. Laat jouw aanstekers bedrukken en zorg ervoor dat je gezien wordt. 

Related Post