B2B,Werkplek Een overheaddeur bij een schuin dak, kan dat?

Een overheaddeur bij een schuin dak, kan dat?

Een overheaddeur bij een schuin dak, kan dat? post thumbnail image

Schuren, loodsen, stallen of werkplaatsen met een schuin dak geven vaak een extra uitdaging bij het kiezen van de juiste (bedrijfs)deur. Vooral bovenrails en andere dragende onderdelen kunnen soms lastig aan of bij een schuin dak bevestigd worden, vooral als de deur in een puntgevel zit.

Welke typen deuren zijn geschikt? 

Welk type deur het meest geschikt is, hangt af van uw eisen en wensen en uw budget. Goedkopere deuropties zijn bijvoorbeeld kantel- of lamelroldeuren. Deze zijn niet geïsoleerd en daardoor vooral geschikt voor onverwarmde loodsen of stallen. Als uw hal wel verwarmd wordt, dan is een overheaddeur een betere optie. Deze deuren hebben goed geïsoleerde panelen die over rails naar boven worden geleid. Omdat deze deuren tegenwoordig het meest gekozen worden voor hallen, loodsen en schuren, gaan we in dit artikel verder in op dit type deur.

Waar laten we de rails?

Overheaddeuren hebben veel voordelen. Ze zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen en zijn gemakkelijk te bedienen. Om die reden worden ze in veel gebouwen toegepast. Ze hebben echter ook een groot nadeel: de bovenrails. Vooral bij een schuin dak kan dit beperkend zijn. Gelukkig zijn er oplossingen om toch een overheaddeur te kunnen toepassen bij een schuin dak.

1. Daklijnvolgend installeren

Indien de deuropening zich niet onder de punt van het dak bevindt, kunnen de rails daklijnvolgend geïnstalleerd worden. De rails lopen dan niet horizontaal naar achteren, zoals bij standaard installatie, maar volgen de lijn van het schuine dak. Zo wordt alle ruimte benut en hoeven er ook geen ingewikkelde installaties gebouwd te worden om de rails van de overheaddeur aan te bevestigen. Er is een kleine meerprijs voor daklijnvolgende rails, maar dit is meestal slechts een klein bedrag.

2. Deur zonder bovenrails

Er bestaan ook overheaddeuren die zonder bovenrails uitgevoerd worden. Dit kunnen deuren zijn met zijrails of deuren die zich opvouwen boven de deuropening. Zijrails zijn een praktische oplossing wanneer de deur naast een muur gemonteerd wordt, zodat er voldoende ruimte is aan de zijkant om de deur weg te schuiven. Deuren die zich opvouwen boven de deuropening, zoals de Compact vouwdeur van Rolflex, kan in vrijwel alle situaties met schuine daken toegepast worden. 

3. Montage buiten het pand

Een deur die zich boven de deuropening opvouwt of oprolt, zoals de Compact vouwdeur of een lamelroldeur, kan ook aan de buitenkant van het pand gemonteerd worden. Zo wordt de binnenruimte volledig benut en is er geen probleem met bovenrails. De deurpanelen of lamellen worden beschermd en afgedekt door een beschermkap, die u in dezelfde kleur kunt laten verven als de rest van uw gevel. Op die manier is de deur onderdeel van de gevel en valt het nauwelijks op dat de overheaddeur zich aan de buitenzijde bevindt.

Wilt u meer weten over de Compact vouwdeur? Bezoek onze website op www.rolflex.com

Related Post

cfd

CFDCFD

Bent u op zoek naar een soort belegging, om er in de toekomst financieel op vooruit te gaan? Probeer dan eens CFD, een steeds populairder wordende soort belegging. Bij een