Flexwerk Veel kansen voor flexwerkers in de procesindustrie

Veel kansen voor flexwerkers in de procesindustrie

Veel kansen voor flexwerkers in de procesindustrie post thumbnail image

Veel mensen kiezen er bewust voor om als uitzendkracht of flexwerker aan de slag te gaan. Je kunt ervaring opdoen bij meerdere bedrijven, je kunt voor kortere of langere tijd ergens aan de slag én alles is voor je geregeld: van verzekeringen tot een goed salaris. Kies je ervoor om op uitzendbasis ergens aan de slag te gaan, overweeg dan het werken in de procestechniek. Werken in de procestechniek heeft verschillende voordelen.

Een salaris om blij van te worden

Kies je ervoor om aan de slag te gaan in de procestechniek, dan kun je een goed salaris verwachten. Naast dat de banen in de procestechniek behoren tot de best betaalde banen voor het gevraagde opleidingsniveau (veelal mbo), kun je ook een hoge ploegentoeslag verwachten. Veel bedrijven in de procestechniek werken met ploegenroosters. Je werkt dus meestal niet van 9-tot-5. Voor die onregelmatigheid kun je een behoorlijke toeslag verwachten.

Werken in verschillende branches

Werk je in de procestechniek, bijvoorbeeld als assemblagemedewerker, machinebediende of operator, dan kun je jouw werk meestal ook doen in een andere branche. Dingen die je leert bij het ene bedrijf, kun je weer toepassen bij een ander bedrijf. Dat maakt het makkelijk om over te stappen naar een andere werkgever. Of je nu werkt in de voedingsmiddelenindustrie of de chemie, over het algemeen kun je jouw werk ook in een andere branche uitvoeren. Werk je bovendien als flexwerker, dan is het werken in de procestechniek ideaal voor als je wilt ondervinden wat het beste bij jou past.

Maak je entree bij mooie grote bedrijven

Veel grote bedrijven vullen vacatures in met flexwerkers. Ze hebben vast personeel en bij piekbelastingen zetten zij extra flexwerkers in. Ben jij werkzaam als flexwerker of uitzendkracht, dan kom je makkelijker ‘binnen’ bij de mooiste bedrijven. De kans is groot dat wanneer jij je werk goed doet, je gevraagd wordt om in vaste dienst te komen.

Voer verschillende werkzaamheden uit

Werk je in de procestechniek, dan kun je binnen een bedrijf vaak ook switchen. Je kunt binnen een productieproces veranderen van plek en verantwoordelijkheid. Zoals van het assembleren van kleine onderdelen, naar het werken als operator met geavanceerde machines. Bovendien worden in veel productieomgevingen meerdere producten gemaakt. Zo kun je ook bij dezelfde werkgever switchen naar een ander proces. 

Ontwikkelmogelijkheden in de techniek

Zoals het woord ‘procestechniek’ al zegt, werk je veel met techniek. Afhankelijk van jouw functie kun je komen te werken met complexe technische processen en installaties. Voor wie gek is op techniek of veel technisch inzicht heeft, een mooie gelegenheid om meer te leren. En omdat de procestechniek zo breed is, zijn er altijd doorgroeimogelijkheden.

Baankansen

Tot slot zijn er veel banen in de procestechniek. En dat zal naar verwachting ook zo blijven. Werk je in de procestechniek, dan werk je in een vakgebied dat niet heel gevoelig is voor economische schommelingen. Werken in de procestechniek geeft je een hoge baangarantie.

Ook een baan in de procestechniek? 

Lijkt het jou wat om in de procestechniek aan de slag te gaan? Op Procestechniek.nl staan veel vacatures in de procestechniek. Je kunt daar direct solliciteren op een leuke vacature, of even contact opnemen met het team. Zij kunnen je helpen aan de baan die bij jou past: zowel flex als in vaste dienst.

Related Post