Tips Zakelijk sterk blijven staan in crisistijd

Zakelijk sterk blijven staan in crisistijd

Zakelijk sterk blijven staan in crisistijd post thumbnail image

De coronacrisis brengt voor veel ondernemers erg lastige tijden met zich mee. Veel zaken moeten sluiten of kunnen bijvoorbeeld slechts beperkt open zijn en veel bedrijven verkopen hun diensten of producten dankzij de crisis een stuk minder goed. Dit is zakelijk een enorme tegenslag. Het is dan ook van cruciaal belang dat je ervoor zorgt dat je als ondernemer zijnde in deze crisistijd sterk blijft staan. Hieronder lees je meer over hoe je zakelijk gezien sterk kunt blijven staan in de crisistijd.

Houd je inkomsten en uitgaven in de gaten

Over het algemeen weten de meeste mensen wel wat er binnenkomt of binnen is gekomen en wat de uitgaven zijn. Het is echter zo dat er op kleine kosten vaak een stuk minder wordt gelet, waardoor de details nog wel eens worden gemist. Probeer er in de crisistijd zo veel mogelijk op te letten waar je geld eigenlijk naartoe gaat. Houd je inkomsten en uitgaven goed in de gaten en zorg dat onnodige kosten worden vermeden. Zakelijke kosten betalen voor zaken waar je geen gebruik van kunt maken in de crisis is bijvoorbeeld iets dat je kunt voorkomen.

Wijzig diensten

Als het zo is dat je normaalgesproken bepaalde diensten leverde die je in de crisis moeilijker kunt leveren, probeer je diensten dan dusdanig te wijzigen dat je deze alsnog wel kunt leveren. Een goed voorbeeld is het vervangen van een vergadering door een online meeting. Dit wordt door steeds meer ondernemers gedaan, maar net zoals dit voorbeeld zijn er nog talloze zaken waarbij je een klein detail kunt veranderen waardoor je je diensten alsnog aan veel mensen kunt leveren.

Werk vanuit huis

Op bepaalde locaties werken is in de crisistijd niet mogelijk. Dit is inmiddels wel bekend, maar in plaats van bepaalde taken dan te laten liggen kan het een goede optie zijn deze taken alsnog uit te voeren, maar dan vanuit huis. Thuis werken is misschien niet altijd even prettig en handig, maar in veel gevallen is het alsnog beter dan helemaal niet werken. Vanuit huis kunnen veel taken waarvoor bijvoorbeeld een computer nodig is namelijk alsnog worden uitgevoerd. Als je ook echt voor een lange termijn thuis gaat werken kun je misschien zelfs bepaalde spullen van de werkvloer mee naar huis nemen.

Related Post