Zakelijke software Wat is een goed CRM systeem voor startende ondernemers?

Wat is een goed CRM systeem voor startende ondernemers?

Wat is een goed CRM systeem voor startende ondernemers? post thumbnail image

Met een CRM systeem kun je als starter prima uit de voeten

Een website is onontbeerlijk als je als startende ondernemer en je naamsbekendheid wilt vergroten en nieuwe klanten wilt werven. Met een simpel open source CRM systeem kun je als starter prima uit de voeten. Met een gratis CRM systeem beheer je je eerste website, kun je later als het goed met je bedrijf gaat altijd nog zien om het systeem verder uit te breiden of een duurdere variant te kiezen.

Enorm aanbod

Het vinden van het juiste CRM systeem is niet eenvoudig, Niet omdat ze niet beschikbaar zijn, maar juist vanwege het enorme aanbod. Het mag beslist een uitdaging genoemd worden om de geschikte te vinden. Voor starters is met name gebruiksvriendelijkheid en eenvoud van belang. Uiteraard speelt ook geld een rol en in bepaalde gevallen kun je vanwege je financiële (on)mogelijkheden niet anders dan kiezen voor een gratis CRM systeem.

Overbodige zaken blijven achterwege

Behalve open varianten, heb je CRM systemen die een maandelijkse bijdrage vragen maar die dat ook zeker waard zijn. Wat te denken van bijvoorbeeld Salesforce. Voorheen was dit alleen geschikt voor grote ondernemers, er is nu ook een pakket voor starters. Voor vijftig euro per maand heb je een soort van contactendatabase waar je als starter zelf acties aan kunt verbinden. Wie als starter beslist niet van moeilijk houdt, die zou eens naar Really Simple Systems moeten kijken; een CRM systeem dat overbodige zaken achterwege laat en vooral als basic te boek staat. Van deze variant is ook een gratis versie beschikbaar die geschikt is als je niet heel erg actief bent op het gebied van marketing en sales.

Veel verschillende opties

Een andere optie is het CRM systeem Highrise dat bekend staat om gebruiksvriendelijkheid al hanteert het wel afwijkende terminologie. En dat is, ze zeggen ondernemers die dit systeem toepassen, een kwestie van even wennen. Op simpele wijze kun je met dit systeem communiceren met medegebruikers en de interface is prima te gebruiken voor sociale media. Goed bekend staat ook het open source CRM systeem Sugar; het pakket is gratis te downloaden en te installeren. Vooral de mogelijkheid voor externe koppelingen wordt als prettig ervaren net als het feit dat de community versie gratis is. Dit CRM systeem biedt veel verschillende opties al wordt het template wel omschreven als engszins ouderwets. Behalve genoemde systemen, zijn er uiteraard nog heel veel meer opties die interessant zijn voor startende ondernemers. Online kun je door het invullen van relevante vragen op weg geholpen worden in de zoektocht naar het voor jou ideale systeem. Een systeem dat bij jou als ondernemer past.

Related Post