Zakelijke software Online boekhoudsystemen

Online boekhoudsystemen

Online boekhoudsystemen post thumbnail image

Het doen van de boekhouding is voor de meeste ondernemers niet hun favoriete bezigheid. Toch is het iets dat wel moet gebeuren. Vanuit de Belastingdienst zijn er strenge eisen omtrent het bijhouden van de bedrijfsadministratie, dus ontkom je er niet aan om als ondernemer aandacht te besteden aan je boekhouding. Uiteraard doe je je boekhouding zoveel mogelijk online. Dit scheelt je flink wat papierwerk en bovendien is je boekhouding zo te allen tijde beschikbaar en toegankelijk. Welke online boekhoudsystemen zijn er eigenlijk voor zowel startende als gevestigde ondernemers?

Online boekhouden voor startende ondernemers

Een gratis online boekhoudsysteem is een mogelijke keuze voor jou als startende ondernemer. Je bent er weinig euro’s aan kwijt en je doet het grootste gedeelte zelf. Een mooi voorbeeld hiervan is e-Boekhouden.nl. Met een gratis online boekhoudsysteem moet je wel rekening houden met allerlei beperkingen. Er zijn echter ook websites die een aantal maanden of een jaar gratis boekhouden aanbieden voor jou als startende ondernemer.

Boekhoudsysteem ZZP

Werk je als zzp’er en verstuur je zelf je facturen en je btw-aangifte? Met een online boekhoudsysteem ZZP is dit een fluitje van een cent. Je behoudt hiermee zelf de controle en je bespaart ook nog eens op de kosten voor een boekhouder. Gebruik hiervoor onder meer boekhoudsoftware van Exact of Visma. Je kunt ook de keuze maken voor een goedkoper alternatief. Jortt en Moneybird zijn bijvoorbeeld aantrekkelijke partijen voor het up-to-date houden van je boekhouding.

Online boekhoudsystemen voor de gevestigde ondernemer

Run je een groot bedrijf en besteed je de boekhouding uit aan een externe partij? Zorg dan dat je de administratie van je onderneming up-to-date houdt en schakel een accountant in om alles te controleren. Als je zelf de complete administratie verzorgt, zowel de facturering, loonadministratie en de belastingaangifte, dan is de software van onder meer Visma en Exact een aanrader.

Related Post