B2B Waarom wel of niet uitbesteden? Alle voordelen op een rij

Waarom wel of niet uitbesteden? Alle voordelen op een rij

Waarom wel of niet uitbesteden? Alle voordelen op een rij post thumbnail image

Werk uitbesteden wordt steeds populairder. Vooral bij starters zien we dat er vaak wordt gekozen voor uitbesteding van werk. Denk hierbij aan korte termijn samenwerkingen waarbij er tijdelijk extra hulp nodig is. Of wanneer je met iets nieuws wilt starten binnen je bedrijf en het eerst wilt uittesten. Je werk dan uitbesteden is een fijne manier om te kijken of dit ook daadwerkelijk zou werken voor jouw bedrijf. Als we eens kijken naar de voor- en nadelen van werk uitbesteden, is dit het dan waard?

Wat zijn de nadelen (of mogelijke risico’s)?

Bedrijven zoals een strategisch ontwerpbureau kiezen vaak voor het uitbesteden van bepaalde klussen. We hebben gekeken naar de nadelen (of mogelijke risico’s) die komen kijken bij het uitbesteden van werk. We zetten ze hieronder op een rij:

  • Gebrek aan controle; bij het uitbesteden van werk heb je minder tot zelfs geen controle. Je ziet vaak alleen het eindresultaat en inzichten tijdens het proces heb je weinig. Vind je dit lastig? Je kunt altijd in gesprek gaan met de persoon die je inhuurt. Bespreek wat je zelf belangrijk vindt en hoe deze persoon te werk gaat. Je kunt meer voor elkaar krijgen dan je denkt! 
  • Mogelijk meer kosten kwijt; werk uitbesteden is niet goedkoop. Je loopt hiermee risico dat het werk wat geleverd wordt niet goed is. Misschien voldoet de persoon niet aan de verplichtingen of levert minder kwaliteit dan je had verwacht. Kijk daarom altijd naar het werk wat deze persoon eerder heeft gedaan. 
  • Het is stressvol; werk uitbesteden vraagt veel tijd. Zo ben je veel bezig met administratie, offertes aanvragen, afspraken maken en communiceren met de persoon. Als dit niet goed verloopt ben je nog meer tijd kwijt dan je gehoopt had. Zorg er daarom voor dat er duidelijke afspraken staan in het contract. 

De voordelen van werk uitbesteden

Ben je een detacheringsbureau Rotterdam en wil je werk uitbesteden? Naast de risico’s is werk uitbesteden ook heel fijn. Je hebt in de meeste gevallen te maken met een expert. Ook is het ergens fijn dat je niet te veel inzichten krijgt. Bij een expert krijg je vaak het juiste resultaat en het geeft een nieuwe kijk op je bedrijf. Verder is het een fijne manier om nieuw werk door een externe te laten uitvoeren. Misschien heb je nog geen personeel voor de nieuwe klus of niet het juiste personeel.

Related Post

hoe werkt sea

Hoe werkt SEA?Hoe werkt SEA?

SEA is een afkorting voor Search Engine Advertising. In het Nederlands zouden we dat zoekmachine adverteren noemen. Als je heel simpel zou moeten uitleggen waar dit belangrijke aspect binnen de