B2B,Tips Hoe kun je als bedrijf optimaal een grote open kantoorruimte faciliteren?

Hoe kun je als bedrijf optimaal een grote open kantoorruimte faciliteren?

Hoe kun je als bedrijf optimaal een grote open kantoorruimte faciliteren? post thumbnail image

Je zult ongetwijfeld wel eens iets gelezen of gehoord hebben over de kantoortuin. De kantoortuin is definitief passé in het Nederlandse kantorenlandschap. Maar toch werken nog steeds honderdduizenden zo niet miljoenen mensen, afhankelijk van de exacte definitie, in een open werkveld. En deze open kantoorruimten vervullen vaak ook onze behoeften. Lucht, licht en voldoende ruimte om te werken. 

Workspot informeert je middels dit blog graag over hoe je als bedrijf een optimale open workspace kunt creëren voor je collega’s. Wil je een grote open kantoorruimte huren in Rotterdam? Ook dan kun je bij Workspot terecht.

Minder werkplekken per m2 in een grote open kantoorruimte

In het blog ‘hoeveel vierkante meter kantoorruimte heb je nodig per persoon’ lees je dat een fijne werkomgeving tenminste 7 vierkante meter per persoon omvat. In een grote(re) open kantoorruimte is dit bij lange na niet voldoende. Verdubbel dit aantal vierkante meter per persoon en neem ongeveer 14 vierkante meter per persoon als uitgangspositie.

De vaste afmetingen en indelingen van een ingerichte kantoorunit leiden bijna automatisch tot een maximumaantal werkplekken in de kantoorunit. Bij een grote(re) open kantoorruimte is dit anders. Dat is best wel even puzzelen. Ga bij het indelen van de open werkruimte uit van ca. 14 vierkante meter per persoon.

Creëer concentratieplekken en plaats akoestische wanden en belunits om geluidsoverlast te beperken

De nadelen van een open werkruimte laten zich raden. Geluid, geluid en geluid. Wil je een aangenaam werkklimaat creëren in een open kantoorruimte? Kies er dan voor om geluidsoverlast bij de bron te bestrijden. Dit doe je door bijvoorbeeld belunits te plaatsen. Bellen in een open ruimte is not done. 

Plaats verrijdbare akoestische panelen in de open kantoorruimte. Hiermee splits je de ruimte op in een open werkveld en een separate concentratieruimte. Geef door middel van signing aan dat je geacht wordt stil te zijn in de concentratieruimte. 

Kies voor bureau’s met akoestische bureauschermen Kleed de ruimte aan met planten en maak gebruik van tapijt en/of vloerkleden. Ook kunnen akoestische plafondpanelen het geluid in een ruimte flink dempen. Of wat dacht je van een gave mos-wand? Allemaal maatregelen om het geluid te reduceren. 

Plaats geen koffiemachine in de open werkruimte

Het is geen goed idee om een koffiemachine te plaatsen in de open kantoorruimte waar gewerkt wordt. Dit zorgt namelijk voor veel onrust en rumoer voor diegenen die er werken. Hetzelfde geldt voor de printer. Plaats deze in een repro-ruimte. 

Wij zijn gespecialiseerd in grotere open kantoorruimten in Rotterdam

Op zoek naar een grote open te huren kantoorruimte in Rotterdam? Of wil je er zelf één creëren op een eigen vloer in Rotterdam? Workspot helpt je graag hierbij. Neem gewoon eens contact met ons op. 

Related Post