Tips,Zakelijk auto Stappen die je kunt nemen om je autoverzekering goedkoper te maken

Stappen die je kunt nemen om je autoverzekering goedkoper te maken

Stappen die je kunt nemen om je autoverzekering goedkoper te maken post thumbnail image

Een autoverzekering is noodzakelijk en verplicht om je financieel te beschermen bij een eventueel ongeluk. Of je nu alleen een basis aansprakelijkheidsverzekering hebt of een volledige autodekking, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke deal hebt. Hier zijn enkele strategieën om te besparen op de kosten van een autoverzekering.

Hoeveel kost een autoverzekering?

De kosten van autoverzekeringen zijn voor elke bestuurder verschillend, afhankelijk van het aantal jaren dat er schade vrij is gereden, de keuze van de verzekeringsmaatschappij en het type dekking dat je wil hebben. 

Hoewel sommige dingen die van invloed zijn op autoverzekering tarieven, zoals de rijgeschiedenis, binnen je controle liggen, kunnen andere kosten ook worden beïnvloed door zaken als overheidsvoorschriften. Er zijn een aantal strategieën die je kunt doorvoeren om te besparen op je autoverzekering. 

Stappen die je kunt nemen om je autoverzekering goedkoper te maken

Profiteer van kortingen voor meerdere auto’s

Als je een offerte van een autoverzekeringsmaatschappij krijgt om één voertuig te verzekeren, kan het zijn dat je een hogere offerte per voertuig krijgt dan wanneer je meerdere chauffeurs of voertuigen bij dat bedrijf verzekert. Verzekeringsmaatschappijen werken vaak met een ‘bulk tarief’. Onder bepaalde omstandigheden zijn ze bereid om je een deal te geven als dit betekent dat je er meer auto’s verzekert.

Vraag je verzekeringsagent om te kijken of je hiervoor in aanmerking komt. Over het algemeen moeten meerdere chauffeurs in dezelfde woning wonen en bloed- of aanverwant zijn. Twee niet-verwante personen kunnen mogelijk ook korting krijgen; ze moeten echter meestal gezamenlijk eigenaar zijn van het voertuig.

Als een van de chauffeurs een tiener is, kun je verwachten meer te moeten betalen om ze te verzekeren. Overigens kunnen sommige bedrijven ook een autoverzekering korting bieden als je andere polissen bij het bedrijf hebt, zoals een verzekering voor je inboedel. 

Wees een veilige bestuurder. Dit zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar in het huidige tijdperk van toenemende afleiding in de auto, moet dit zoveel mogelijk worden vermeld. Hoe bewuster je bent, hoe meer ongevallen of overtredingen je kunt vermijden… allemaal zaken die jouw verzekeringstarieven kunnen verhogen. 

Kijk rond voor betere autoverzekering tarieven

Als jouw polis binnenkort wordt verlengd en de jaarlijkse premie aanzienlijk is gestegen, overweeg dan om rond te kijken en offertes op te vragen bij concurrerende bedrijven. Ook is het waarschijnlijk elk jaar zinvol om offertes van andere bedrijven te bekijken, voor het geval er een lager tarief is.

Onthoud dat goedkoop niet altijd goed betekent, en het is niet altijd de verstandigste beslissing om met het goedkopere bedrijf in zee te gaan. Er moet namelijk ook gekeken worden naar de kredietwaardigheid van de verzekeraar. Wat heb je tenslotte aan een polis als het bedrijf niet over de middelen beschikt om een ​​verzekeringsclaim te betalen?

Als je een bepaalde verzekeraar wilt controleren, kun je overwegen een site te bezoeken die de financiële kracht van verzekeringsmaatschappijen beoordeelt. De financiële kracht van een verzekeringsmaatschappij is belangrijk. Over het algemeen geldt dat hoe minder kilometers je per jaar met je auto rijdt, hoe lager het verzekeringstarief waarschijnlijk zal zijn, dus vraag altijd naar de kilometer drempels van het bedrijf.

je autoverzekering goedkoper maken

Wanneer je je aanmeldt voor een verzekering, begint het bedrijf doorgaans met een vragenlijst. Een van de vragen die het stelt, is het aantal kilometers dat je per jaar met de verzekerde auto rijdt.

Als je het voertuig gebruikt om elke dag drie uur naar je werk te pendelen, betaal je over het algemeen meer aan verzekeringspremies dan iemand die slechts één kilometer per dag rijdt. Probeer indien mogelijk openbaar vervoer te gebruiken om minder kilometers te maken, houd er rekening mee dat je jouw kilometers meestal aanzienlijk moet verlagen voordat je korting krijgt. Vraag de verzekeringsmaatschappij naar de verschillende kilometer drempels van het bedrijf, zodat jouw inspanningen niet voor niets zijn.

Het kopen van een enorme SUV klinkt misschien opwindend, maar het verzekeren van een dergelijk voertuig kan duurder zijn dan het verzekeren van een kleine (maar veilige) goedkopere auto. Sommige verzekeraars bieden korting als je een hybride of een voertuig op alternatieve brandstof koopt. 

Verhoog het eigen risico

Bij het selecteren van een autoverzekering, kun je meestal een eigen risico kiezen, dit is het bedrag dat je moet betalen voordat de verzekering de kosten dekt in het geval van een ongeval, diefstal of andere soorten schade aan het voertuig. Afhankelijk van het beleid variëren de eigen risico’s doorgaans: hoe lager het eigen risico, hoe hoger de jaarpremie.

Omgekeerd geldt: hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Vraag jouw tussenpersoon hoe de premie kan worden beïnvloed als je je eigen risico verhoogt. Het kan de jaarlijkse premie goedkoper maken. Als je terughoudend bent om kleinere claims in te dienen om het risico te vermijden dat je je premie opdrijft, kan het verhogen van het eigen risico een bijzonder verstandige zet zijn!

Related Post