MKB Geen feest zonder ballonnen?

Geen feest zonder ballonnen?

Geen feest zonder ballonnen? post thumbnail image

Door de bewustwording van plasticafval staan ballonnen soms ter discussie. Toch staan ballonnen nog steeds garant voor feestelijkheid. Het is qua zwerfafval goed dat de optochten met heliumballonnen aan banden gelegd worden. Maar als jij een (zakelijk) feestje organiseert, horen ballonnen er toch nog steeds vaak bij. Omdat ze zo lekker feestelijk zijn.

Uitdelen of in een toog

Vooral als er kinderen bij het feestje aanwezig zijn, doen ballonnen het goed. Je kunt ze uitdelen op een stokje. Dat staat garant voor blije kindergezichten. Laat je jouw logo op de ballonnen drukken, dan maak je gelijk reclame. Wat je ook steeds vaker ziet, is dat ballonnen in een toog gebruikt worden. Dit geeft een zeer feestelijk effect. Of er kinderen bij aanwezig zijn, maakt dan eigenlijk niet uit. En ook deze ballonnen kun je laten voorzien van je logo.

Ballonnenwedstrijd

Jarenlang waren de optochten met kinderen met heliumballonnen schering en inslag. Na de optocht werd er een sein gegeven, waarop alle ballonnen de lucht in gingen. Er zat een wedstrijdelement aan. Aan elke ballon hing namelijk een kaartje en wiens kaartje het verst weg gevonden werd en door de vinder teruggestuurd, won een prijs. Wat veel mensen zich niet realiseerden is dat de meeste ballonnen na zo’n wedstrijd in zee terechtkwamen. Waar zeevogels ze opaten, omdat ze dachten dat het een lekker hapje was…

Kritische noot

Wil je toch zo’n wedstrijd organiseren, zorg dan voor biologisch afbreekbare ballonnen. Dat scheelt in elk geval iets. De ballonnen die je tijdens een feestje uitdeelt worden zonder helium evengoed afval. Eerlijk is eerlijk. Maar deze ballon komt netjes in de afvalbak terecht. Of beter nog: bij het plastic afval. Ook dat is wellicht een probleem, maar dat is minder groot dan het zwerfafvalprobleem. Het is dus niet raar om kritisch na te denken over ballonnen. Ook al ogen ze nog zo feestelijk…

Related Post