B2B Ga je een nieuwe printer kopen? Hier een aantal punten waar je op moet letten

Ga je een nieuwe printer kopen? Hier een aantal punten waar je op moet letten

Ga je een nieuwe printer kopen? Hier een aantal punten waar je op moet letten post thumbnail image

Waar moet je op letten als je een nieuwe printer koopt

Of je nu een vliegtuigticket via e-mail, een huurovereenkomst gaat ondertekenen of een vakantiehuisje reserveert, vaak is het nodig om de bevestiging met een print achter de hand te houden. Het printen van belangrijke documenten is en blijft heel praktisch. Zo ben je vaak verplicht formulieren uit te printen. Daarnaast zijn er nog heel wat mensen die aan een papieren administratie de absolute voorkeur geven. Kortom, je zal in de toekomst sowieso nog iets moeten afdrukken met een inktcartridge bij je thuis of op de werkplek. Werken in een duurzaam kantoor biedt trouwens meer mogelijkheden. Hier lees je 3 raadgevingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een printer.

1. Koop een all-in-one printer

Als je een printer wil kopen, dan heb je heel wat af te wegen. Een slim idee is dat je een multifunctionele printer koopt. Het is verstandig om verschillende multifunctionele printers te vergelijken. Print je bijvoorbeeld in kleur, dan is het natuurlijk belangrijk dat je een multifunctionele kleurenprinter koopt. Wanneer je regelmatig op A3 afdrukt, kies je vanzelfsprekend voor een A3 printer. Hiermee kan je ook A4 op printen. Het grote voordeel van een all-in-one, zoals de multifunctionele printers worden genoemd, heeft te maken dat je eveneens kan kopiëren en scannen. Voor een aparte printer, kopieermachine en een scanner heb je bijna een aparte ruimte nodig. In plaats van drie apparaten heb je er eigenlijk nu nog maar eentje. Een duurzaam kantoor werkt beter. Daarnaast heb je minder kosten bij aankoop.

2. Welk type verkies je: inkjet of laser?

Het is misschien de belangrijkste keuze die je moet maken bij de aanschaf van een printer. Welke inktcartridge ga je gebruiken: die van een inkjetprinter of van een laser. Beiden printers maken gebruik van cartridges. Het enige verschil is dat een inkjetprinter is gevuld met een cartridge zoals het woord zelf zegt en bij een laserprinter met poeder dat ’toner’ wordt genoemd. Vaak wordt gezegd dat de kwaliteit van een inktjet printer minder kwaliteitsvol zou zijn. Maar dat is een groot vooroordeel wat weinig steek houdt. Het hangt er vanaf waarvoor je de printer gebruikt. Voor wie veel documenten met veel tekst moet afprinten, is de laserprinter in het absolute voordeel. Ze zijn niet alleen veel sneller dan de inkjet apparaten, maar het inktverbruik is goedkoper en de kosten een stuk lager. Als je vooral foto’s wil gaan afdrukken, kan je beter overschakelen op de inktcartridge van een inkjet printer.

3. Printen vanaf jouw smartphone

De huidige generatie printers laten je nu toe om vanaf de smartphone rechtstreeks af te drukken naar de printer. Wellicht is dat een nieuw technisch snufje dat je zeker in huis wil halen. Je zal wel rekening moeten houden of het wifi-netwerk in de woning voldoende sterk is om de printer via internet aan te sturen. Als de ontvangst op zolder minder goed is, zorgt dit wel voor problemen. Niettemin is een draadloze printer superhandig omdat locatie van ondergeschikt belang is. Laat de mogelijkheid niet afhangen van het wifi bereik in de woonkamer.

Related Post

hoe werkt sea

Hoe werkt SEA?Hoe werkt SEA?

SEA is een afkorting voor Search Engine Advertising. In het Nederlands zouden we dat zoekmachine adverteren noemen. Als je heel simpel zou moeten uitleggen waar dit belangrijke aspect binnen de