Tips Aanhangwagen kopen

Aanhangwagen kopen

Aanhangwagen kopen post thumbnail image

Het is natuurlijk niet zomaar iets, een aanhangwagen kopen. Er zijn erg veel mogelijkheden als het gaat om aanhangwagens en dan zijn er ook nog eens allerlei verschillende extra opties. Maar hoe kies je dan de juiste aanhangwagen?  De juiste aanhangwagen kopen doe je door van te voren goed te bedenken waarvoor je de trailer wil gaan gebruiken. Natuurlijk is het ook belangrijk om zeker te weten dat je de gekozen aanhangwagen ook mag trekken. Dus beschik je over het juiste rijbewijs en mag auto deze ook trekken. Je wil natuurlijk geen aanhangwagen kopen die je vervolgens niet zelf kunt gebruiken. 

Het meest verkochte model

Het type aanhangwagen die het meest verkocht wordt zijn de plateauwagens. Het zijn namelijk multifunctionele aanhangwagens met een grote laadruimte. Ook zijn er veel verschillende varianten bijvoorbeeld tandemas uitvoering, ook zijn ze er met oprijplaten. Weet je dus niet waar je de aanhangwagen precies voor gaat gebruiken, dan is het handig om een multifunctioneel model aan te schaffen. 

Gesloten aanhangwagen kopen

Gesloten aanhangwagens worden veel gebruikt om objecten te vervoeren die breekbaar zijn, omdat er natuurlijk geen regen of wind bij de lading kan komen natuurlijk. Ook wordt een gesloten aanhangwagen gebruikt voor vakanties of als motortrailer.  

Waar moet je op letten? 

Wanneer je van plan bent om een aanhangwagen aan te schaffen is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Het is natuurlijk altijd handig om naar de huidige staat van de aanhangwagen te kijken, of dit nu een nieuwe is of een tweedehands aankoop. Er kan altijd iets verkeerd gegaan zijn in de fabriek en voor verrassingen wil je natuurlijk het liefst voorkomen.

Service en garanties

Wanneer je een grote aankoop gaat doen dan zijn de service en garanties erg belangrijk. Dit is bij ieder bedrijf weer anders. Wel is ieder bedrijf verplicht om garantie te geven op een aankoop. Dit geldt ook voor aanhangwagens. Maar voor aanhangwagens werkt dit wel anders. De garantie van onderdelen op een aanhangwagen kunnen variëren, bijvoorbeeld voor draaiende onderdelen geldt een kortere garantieperiode dan voor een vloerplaat. Dit komt doordat sommige onderdelen sneller slijten. 

Aanbiedingen en acties

Wij Nederlanders worden blij van het zien of horen van aanbiedingen en acties. Ook aanhangwagens hebben deze. Natuurlijk zijn deze wel per bedrijf of zelfs locatie verschillend. Ben jij op zoek naar zo’n actie dan moet je geluk hebben dat de aanhangwagen die jij zoekt een aanbieding heeft. Ook kan deze aanbieding niet op een gunstige locatie zijn. Maar gelukkig kunnen aanhangwagens ook op locatie worden afgeleverd.

Een tweedehands aanhanger kopen

Ben je op zoek naar een tweedehands aanhangwagen? dan ben je erg afhankelijk van het aanbod. Ook is het extra belangrijk om de staat van de aanhanger te controleren. 

Check de aanhangwagen op verschillende punten

  • Banden, kijk naar het profiel en droogte.
  • As(sen), controleer of deze nog recht staan en niet zijn doorgezakt.
  • Vloerplaat, een vloerplaat kan rotte plekken hebben.
  • Verlichting, dit is gemakkelijk en snel te controleren maar vervelend als je dit meteen moet vervangen.

Tweedehands aanhangwagens zijn momenteel erg populair, de prijzen liggen hoog en het is lastig om een geschikt model te vinden. 

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een aanhangwagen, is het tijd om zelf eens een kijkje te nemen tussen het aanbod. 

Related Post