Financieel,Tips Wat is een persoonlijke lening?

Wat is een persoonlijke lening?

Wat is een persoonlijke lening? post thumbnail image

Een persoonlijke lening is geld geleend van een geldschieter dat voor bijna elk doel kan worden gebruikt, inclusief het aflossen van schulden, het financieren van een grote aankoop zoals een voertuig of een boot, of het dekken van de kosten van een grote uitgave zoals een bruiloft of vakantie. Leningen kunnen worden verkregen bij online kredietverstrekkers, banken en kredietverenigingen en de fondsen worden in een forfaitair bedrag verstrekt. Zodra je het geld hebt ontvangen, moet je beginnen met terugbetalen totdat de schuld volledig is terugbetaald.

Een van de grootste voordelen van persoonlijke leningen ten opzichte van creditcards is dat ze worden geleverd met een vaste rentevoet en terugbetalingsvoorwaarden. De meeste persoonlijke leningen zijn ongedekt, dus je hoeft geen onderpand te hebben om het geld te lenen. Lening bedragen variëren sterk en de rentetarieven variëren meestal ook. Leners krijgen doorgaans tussen de één en zeven jaar om het geld terug te betalen.

Hoe het werkt

Als je op zoek bent naar een persoonlijke lening, moet je een aanvraag indienen en wachten op goedkeuring, een proces dat enkele uren of dagen kan duren. Zodra je bent goedgekeurd, stort de geldschieter geld op je bankrekening en gebruik je het geld voor het beoogde doel. Je begint ook meteen met het terugbetalen van het geld.  Hier is een uitleg van alle delen die persoonlijke leningen maken tot wat ze zijn:

Rentetarieven: Persoonlijke leningen brengen leners een vast of jaarlijks percentage in rekening bovenop het geleende bedrag (of hoofdsom). Dit kan variëren afhankelijk van inkomen en andere factoren. De rentevoet van de persoonlijke lening bepaalt hoeveel rente leners betalen over de looptijd van de lening.

Maandelijkse betaling: Persoonlijke leningen worden geleverd met een vaste maandelijkse betaling die je betaalt voor de duur van de lening, berekend door de hoofdsom en de rente bij elkaar op te tellen. Je kunt doorgaans een lagere maandelijkse betaling krijgen als je ermee instemt om jouw lening over een langere periode af te lossen.

Terugbetalingstermijn: De terugbetalingstermijnen variëren voor persoonlijke leningen, maar consumenten kunnen vaak een terugbetalingstermijn kiezen tussen één en zeven jaar.

Initiële kosten: bij sommige persoonlijke leningen worden initiële kosten in rekening gebracht bovenop het oorspronkelijke bedrag van uw lening. Hoewel de opstartkosten variëren, is het gebruikelijk om opstartkosten te zien die oplopen tot 6 procent van het geleende bedrag.

Related Post