Financieel 4 zaken waar je op moet letten bij het afsluiten van een hypotheek

4 zaken waar je op moet letten bij het afsluiten van een hypotheek

4 zaken waar je op moet letten bij het afsluiten van een hypotheek post thumbnail image

Als je een hypotheek gaat afsluiten om een ​​huis te kopen, is het belangrijk om het contract goed door te nemen voordat je dit tekent. Het is belangrijk om alles in zijn geheel erg goed door te lezen. Het is waarschijnlijk de grootste lening die je ooit gaat afsluiten en dus moet je dit weloverwogen doen. Let vooral op deze vier zaken voordat je een hypotheek afsluit.

Welk bedrag kun je lenen en welke consequenties heeft dit?

Allereerst moet je weten hoeveel je met jouw of jullie inkomen kunt lenen. Je kunt dit door een hypotheekadviseur laten doen, maar er bestaan tegenwoordig ook handige websites waar je je loan to value berekenen kunt. Als je nog geen huis hebt uitgezocht, weet je aan welk budget je je moet houden als je gaat shoppen voor een woning. Als je al een huis in gedachten hebt dat je wilt kopen, dan wil je er zeker van zijn dat het bedrag de aankoop van het droomhuis dekt.

Vereiste aanbetaling

Vervolgens moet je letten op het aanbetalingsbedrag dat je moet neerleggen om een ​​woning te kunnen kopen. Zorg er bovendien voor dat je eventuele beperkingen met betrekking tot de aanbetaling controleert, bijvoorbeeld of je een financiële gift van een familielid als aanbetaling kunt gebruiken.

Het rentepercentage

Sommige mensen die een huis gaan kopen zijn zo enthousiast om een hypotheek af te sluiten dat ze niet eens volledige aandacht besteden aan belangrijke zaken zoals het rentepercentage. Het is echter belangrijk om hierop te letten en de laagst mogelijke rente te kiezen. Misschien is het wel de moeite waard om even te wachten om een ​​huis te kopen om een ​​lagere rente te kunnen krijgen. 

De termijnen

Ten slotte moet je ervoor zorgen dat je op de hoogte bent van de leentermijn van de hypotheek. Veel mensen sluiten een 30-jarige hypotheek af, maar er zijn ook andere mogelijkheden, zoals een 15-jarige hypotheek. Aangezien je bereid moet zijn om de hypotheek elke maand te betalen voor de rest van de hypotheektermijn, moet je natuurlijk volledig op de hoogte zijn van hoe lang die hypotheektermijn is.

Het is belangrijk om volledig geïnformeerd te zijn voordat je een contract ondertekend of voordat u een hypotheek afsluit. Als je een hypotheek afsluit om een ​​woning te kopen, moet je daarom op bovenstaande vier zaken letten. Stel vervolgens vragen bij het gesprek en bekijk de rest van het contract, zodat je weet waar je aan begint bij het kopen van een eigen huis!

Related Post