Tips,ZZP Geld verdienen met tekstschrijven: zo doe je dat

Geld verdienen met tekstschrijven: zo doe je dat

Geld verdienen met tekstschrijven: zo doe je dat post thumbnail image

Vrijwel iedereen kan lezen en schrijven. Op school heb je al veel opstellen en verslagen geschreven dus de basis heb je al in de vingers. Nu heeft de een meer gevoel voor taal dan de ander, maar alles valt te leren. Een goede opleiding kan een stap zijn in de juiste richting. Vaak wordt er gekozen voor journalistiek of Nederlandse taal. Een schrijfcursus kan je ook al een voorsprong geven. Maar in veel gevallen is het vooral de ervaring die belangrijk is. Hoe meer verschillende teksten je schrijft, hoe beter je zal worden. Hierbij is het ook van belang dat je feedback in ontvangst kunt nemen.

Als freelance tekstschrijver aan de slag

Steeds meer tekstschrijvers kiezen ervoor om als freelancer aan de slag te gaan. Hierdoor heb je veel flexibiliteit omdat je zelf je uren kunt bepalen en je kunt werken waar je maar wil. Zolang je internet en een laptop bij de hand hebt kun je aan de slag. Schrijf je eerst in bij de KvK voordat je opdrachten gaat aannemen. Als tekstschrijver kun je samenwerken met diverse partijen of je kunt werken op opdrachtbasis. Hierin heb je de vrijheid om zelf te bepalen hoeveel opdrachten je aanneemt en welke opdrachten je leuk vindt om te schrijven en welke niet. 

Wat zijn de werkzaamheden van een tekstschrijver

Teksten laten schrijven is meer dan een verhaaltje typen. Je schrijft in de juiste tone-of-voice die past bij de klant. Het is belangrijk dat de teksten vrij zijn van taalfouten. De teksten kunnen onder andere informerend, wervend of activerend zijn. In sommige gevallen kun je ook worden ingezet om bestaande teksten te herschrijven of te controleren. Als je als SEO tekstschrijver aan de slag gaat werk je ook met zoekwoorden die je in de tekst verwerkt. Hierbij kun je zelf zoekwoordenonderzoek doen of je krijgt de zoekwoorden aangeleverd die in de tekst verwerkt dienen te worden.

Diverse onderwerpen vragen om een brononderzoek

Als freelance tekstschrijver krijg je te maken met ontzettend veel verschillende onderwerpen waar je over mag schrijven. Over het ene onderwerp kun je urenlang schrijven en over het andere weet je helemaal niks. Daarom dien je brononderzoek te doen zodat je weet waar je over schrijft. Wanneer je als tekstschrijver voor een bedrijf werkt, schrijf je vaak over dezelfde onderwerpen. Je kunt teksten schrijven voor nieuwsbrieven, blogs, websites, productteksten schrijven of andere media-uitingen zoals een magazine of een krant.

Bron: https://www.decontentbank.nl/ 

Related Post