Tips De voordelen van kunststof ten opzichte van glas

De voordelen van kunststof ten opzichte van glas

De voordelen van kunststof ten opzichte van glas post thumbnail image

Of je nu al de ramen in je bedrijfspand wil vervangen of er enkele moet repareren, het kan moeilijk zijn om te kiezen tussen traditioneel glas of een kunststof plaat. Beide hebben hun voordelen, maar steeds meer mensen wenden zich tot kunststof als alternatief. Dat komt omdat dit materiaal de afgelopen jaren nog meer is verbeterd. Transparante kunststof platen konden vroeger namelijk nogal vergelen na een paar jaar. Dit zorgt ervoor dat het er na verloop van tijd wat minder mooi uit ging zien.

Ga je tegenwoordig echter kijken bij een leverancier als Vos kunststoffen, dan zie je dat men tegenwoordig het materiaal zo heeft verbeterd dat het niet meer verkleurd. Met dit nadeel verbannen kunnen we ons vol focussen op de voordelen van kunststof ten opzichte van glas. Lees dus snel verder als jij benieuwd bent naar de verschillen!

Betere optische kwaliteit

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van kunststof, of acryl, in plaats van glas is dat de optische eigenschappen superieur zijn, vooral voor dikkere platen. Hierdoor laten ze meer licht de ruimte in. Dus als het om ramen gaat, profiteer je van 10% extra lichtdoorlatendheid in vergelijking met glas, wat resulteert in een beter zicht, wat altijd fijn is op een werkplek, maar in sommige industrieën ook nog eens financiële voordelen oplevert. Bij het werken met dikkere ruiten van glas kan het materiaal een troebel of melkachtig karakter krijgen, of een groene tint krijgen. Acryl behoudt echter dezelfde zichtbaarheid ongeacht de dikte van de plaat en blijft helder.

Verhoogde duurzaamheid

Kunststof is 17 keer sterker dan glas, en is hierdoor nagenoeg onbreekbaar en breukvast. Dus als het breekt, valt het uiteen in grote, stompe scherven in plaats van honderden stukken. Je kunt er dus zeker van zijn dat ze veilig zijn, zelfs als de beglazing kapot gaat. Een bal die binnen enkele seconden een ruit zou verbrijzelen, zou gewoon tegen een acryl raam stuiteren. Glas breekt heel gemakkelijk en is een uiterst gevaarlijk materiaal als het breekt. Door acryl te gebruiken, neem je dit risico weg en geeft het je gemoedsrust.

Lagere dichtheid

Kunststof heeft een lagere dichtheid dan standaard glas, dus het is niet alleen goedkoper om te produceren en te vervoeren, maar het is ook lichter. Dit draagt ​​bij aan de voordelen door het gemakkelijker te maken om mee te werken en te installeren. Acryl heeft de helft van de dichtheid van glas en is flexibeler, dus slagvaster. Deze kwaliteit maakt het ook gemakkelijker om te snijden dan glas, het kan worden gesneden met een mes voor dunnere platen of een gewone handzaag. Dit is vooral handig voor ramen met een ongebruikelijke vorm, omdat acryl heel gemakkelijk in vrijwel elke vorm of maat kan worden gesneden.

Hogere isolatie

Bij het repareren of vervangen van beglazing in een bedrijfspand staat isolatie hoog op de prioriteitenlijst. Kunststof is 20 procent efficiënter in het verminderen van temperatuurschommelingen in vergelijking met glas. Hierdoor kan koude of warme lucht van buiten niet zo gemakkelijk binnendringen. Dit helpt niet alleen om de temperatuur binnenshuis comfortabeler en gereguleerder te maken, maar het bespaart je ook geld op verwarmingskosten, en bij grote bedrijfspanden kan dit een hoop voordeel opleveren!

Behoudt zijn uiterlijk

De misvatting over kunststof is dat het na verloop van tijd vergeelt en broos wordt. Hoewel dit misschien geldt voor goedkopere kunststoffen, behoudt acryl jarenlang zijn kwaliteit en uiterlijk. Dit is zelfs te zien in toepassingen zoals vliegtuigramen. Deze ramen zijn gemaakt van helder acryl. Als het wordt onderhouden, blijft acryl er als nieuw uitzien, ongeacht de leeftijd of blootstelling aan de elementen.

Related Post