MKB,Tips Alles wat je moet weten over industriële naaimachines

Alles wat je moet weten over industriële naaimachines

Alles wat je moet weten over industriële naaimachines post thumbnail image

Ben je als ondernemer op zoek naar superieure duurzaamheid voor het naaien van zware stoffen, leer of andere zaken? Dan is een industriële naaimachine waar je naar op zoek zou moeten zijn. Er zijn  grote verschillen tussen ‘gewone’ naaimachines en industriële naaimachines. Het belangrijkste verschil is het gebruik. Fabrikanten ontwerpen huishoudelijke machines voor persoonlijk gebruik en industriële machines voor langdurige, professionele klussen. Heb je een Industriële naaimachine nodig? Lees dan snel verder voor de verschillende termen en typen industriële naaimachines.

Waarom zou je moeten kijken naar een industriële naaimachine?

Er zijn een paar redenen om voor een industriële naaimachine te kiezen in plaats van een huishoudelijke machine:

– snelheid

– duurzaamheid

– functionaliteit

– betrouwbaarheid

Wat is een industriële naaimachine?

Als vuistregel geldt dat een industriële machine één taak doet. Hierdoor kan het deze taak uitzonderlijk goed uitvoeren. Je kiest dan voor een van de volgende specialisaties:

– rechte steek (flatlockmachine),

– oversteek (serger/overlocker),

– knoopsgaten (knoopsgatmachine),

– coversteek (coversteekmachine),

– borduren (borduurmachine);

Het cruciale kenmerk van elke industriële naaimachine is de mogelijkheid om lange tijd lang op hoge snelheid te werken. Industriële machines zijn ontworpen om de hele dag probleemloos te naaien. Door veelvuldig en langdurig gebruik kan het wel eens voorkomen dat er nieuwe naaimachine onderdelen moeten worden vervangen omdat deze versleten zijn. 

Wat is er nog meer zo speciaal aan industriële naaimachines? 

Een industriële naaimachines is van cruciaal belang bij het werken met stoffen van verschillende diktes of dichtheden. Wanneer je besluit om een industriële naaimachine te kopen, vergeet dan niet deze regelmatig te reinigen en oliën. Het is belangrijk om de machine een lange levensduur te geven, waarvoor hij toch is ontworpen.

Een commerciële naaimachine is ontworpen om de efficiëntie van het gebruik te verbeteren. Werk jij voor het eerst met een industriële naaimachine? Begin dan langzaam en stel de snelheid van de industriële machine op laag totdat het comfortabeler voelt om er mee te werken. Vervolgens kun je de naaisnelheid verhogen.

Een belangrijke reden om te investeren in een industriële naaimachine is als je veel werkt met zware materialen zoals zware wol, denim, leer, canvas of andere zware materialen. Industriële naaimachines zijn exclusief gemaakt om met deze stoffen te werken. Het naaien van zware materialen op een huishoud naaimachine is vaak een verkeerde zet. Het kan voortijdig falen van de machine veroorzaken als gevolg van te veel druk op de interne componenten en de motor.

Het zal je niet verbazen dat er verschillende soorten industriële naaimachines zijn. Er zijn vier populaire ontwerpen voor de industriële naaimachine. De “flatbed” is vergelijkbaar met kleinere, traditionele naaimachines. Ze zijn geweldig voor het aan elkaar naaien van platte materialen. Een naaimachine van het type “cilinderbed” voert stof rond een cilinderbasis in plaats van een traditionele platte basis en is het meest succesvol met dikkere items en cilindrische items. Post-bed machines worden gebruikt op moeilijke ontwerpen zoals laarzen en handschoenen en hebben meer complexe eigenschappen, zoals klossen en grijpers. “Off-the-arm” machines werken meestal op materiaal dat korte naden vereist, zoals mouwen, en werken met een horizontale kolom.

De meeste industriële naaimachines hebben dezelfde vorm als huishoudelijke modellen. Daarom weten veel mensen niet dat industriële machines ook in andere uitvoeringen kunnen komen.

Is een industriële naaimachine de juiste keuze voor jou?

Deze machines zijn gebouwd om snel dezelfde of vergelijkbare producten te produceren. Wanneer je een onderneming start in bijvoorbeeld leerbewerking, meubelstoffering o.i.d. dan is een industriële naaimachine zeker aan te raden.  Industriële naaimachines zijn ideaal voor ondernemingen die in een productiecapaciteit werken. Ga daarom voor een dergelijke naaimachine als je:

– snel meerdere producten wil maken

– lange dagen achter de machine zit

– omgaat met dikkere materialen en stoffen

Related Post